Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

 » Huren

Opzegtermijn

Relevante categorieënZoeken op tags


Hypotheek

Aan het einde van iedere rentevastperiode en bij verkoop van uw huis kan een hypotheek worden opgezegd. Soms gebeurt dit direct, soms pas na een zekere termijn.

Huurwoninge

Wat is de opzegtermijn voor de huurder?

Meestal moet u de huur van een woning een maand van tevoren opzeggen. De wettelijke opzegtermijn is namelijk gelijk aan de termijn voor huurbetalingen, maar nooit korter dan een maand en nooit langer dan drie maanden. De meeste huurders moeten de huur maandelijks betalen en hebben dus een opzegtermijn van een maand. Uw verhuurder moet een andere huurder vinden die ook weer met een opzegtermijn zit en moet verhuizen. En dat kost allemaal tijd. Wilt u toch eerder vertrekken, dan betaalt u de huur door totdat de opzegtermijn voorbij is. U moet opzeggen met een aangetekende brief aan de verhuurder. U hoeft geen reden voor de opzegging te vermelden.

Als in uw huurcontract staat dat uw opzegtermijn langer is, dan hoeft u zich daar niet aan te houden: voor u geldt alleen de wettelijke opzegtermijn.
U kunt het beste opzeggen voor de dag waarop u elke maand de huur moet overmaken. Dat is meestal de eerste dag van de maand. Zegt u daarna op, dan telt de opzegging voor de erop volgende maand.

Wat is de opzegtermijn voor de verhuurder?

De verhuurder van een woning moet zich houden aan een opzegtermijn. Zo hebt u als huurder de tijd om andere woonruimte te zoeken. De opzegtermijn is ten minste drie maanden. Voor elk jaar dat u in de woning woont, komt daar een maand bij, tot maximaal zes maanden.

Gelezen: 23730x - 01/07/2007 - [Omhoog]