Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

 » Interieur

Kleur in het interieur

Relevante categorieënZoeken op tags


Iedereen zal het erover eens zijn, dat kleur een van de belangrijkste dingen is in ons bestaan. Kleur is iets ongrijpbaars. Je kunt je nauwelijks voorstellen, hoe het leven zonder kleur zou zijn.

Omdat kleur in principe zo belangrijk is, mag het vreemd worden genoemd, dat er zo gemakkelijk mee wordt omgesprongen. We bedoelen dan de keuze van kleuren. En dat, terwijl kleur alles een andere dimensie kan geven!

U moet zich echt niet laten beïnvloeden door allerlei technische theorieën, maar gewoon uw smaak volgen (eventueel met behulp van een kleurenselector), die zich uiteraard in de loop van de jaren kan ontwikkelen. Wel willen we u alvast de raad geven primaire kleuren niet toe te passen op vlakken of objecten die lang 'meemoeten'. Zeker niet, als u ervan houdt de nieuwste trend op de voet te volgen en het interieur aan te passen aan de allernieuwste modekleur.
Het is immers gemakkelijker en financieel meer verantwoord enkele kleine meubelstukken en accessoires na enkele jaren van kleur te doen veranderen, dan ieder jaar de vloerbedekking of de gordijnen volledig te vernieuwen, omdat er de laatste keer voor een specifieke modekleur was gekozen.......

Gebruik nooit teveel kleur voor enkele belangrijke zaken, want vergeet niet, dat boeken, schilderijen, planten, bloemen (en niet op de laatste plaats de mensen!), óók kleuren vertonen, die meespelen in een woonomgeving.

Daarom is het raadzaam voor een enkele primaire kleur te kiezen (natuurlijk, zoals wij al hebben gezien in het kleurenpalet, wèl verlopend naar wat lichtere- of donkerder uitvoeringen), die worden aangevuld met de kleur van de omschreven attributen. Zou u voor meerdere primaire of echte kleuren kiezen, dan zou het geheel al vlug kakelbont worden. Een uitzondering hierop is het zogenaamde 'Mondriaan'-interieur.

Bron: typischwonen.nl - Gelezen: 5894x - 29/06/2007 - [Omhoog]