Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget

 » Woontips

Bloemen als wapen bij huisverkoop

Relevante categorieënZoeken op tags


 » Bloemen
 » Stylist
Rommel opruimen, verse bloemen op tafel en kieper wat meubels uit je woonkamer. Dat moet je doen om je huis beter verkoopbaar te maken, vindt de gemiddelde woningbezitter. Dit blijkt uit een onderzoek van financieel dienstverlener De Hypotheker.

Bijna driekwart van de ondervraagden (71 procent) denkt dat het interieur van een woning een rol speelt bij de verkoopbaarheid ervan. Meer dan de helft zet een vaas met bloemen neer als blikvanger voor potentiële kopers en 44 procent zorgt ervoor dat er meer ruimte wordt gecreëerd. Verder blijkt dat de professionele huisstylist in opkomst is. In de Verenigde Staten wordt vrijwel geen enkel huis verkocht zonder hulp van deze adviseur in het uitgekiend presenteren van de woning. In Nederland is het nog een relatief nieuw fenomeen.

Van de ondervraagden geeft echter niet minder dan 75 procent aan ervan overtuigd te zijn dat met zo'n stylist een woning sneller kan worden verkocht en dat uiteindelijk een hogere verkoopprijs kan worden bedongen.
,,Die groeiende populariteit van de verkoopstylist in Nederland verbaast mij niets,'' reageert Kees van de Kerk, marketingmanager van De Hypotheker. ,,Mensen zien ook in een programma als de TV Makelaar wat er mogelijk is. Omdat het verkopen er de laatste tijd niet makkelijker op is geworden, staat men steeds meer open voor hulpmiddelen. Niemand zit immers te wachten op een constructie waarbij je een half jaar of langer voor twee huizen moet betalen.''

Bron: Nieuws.nl - Gelezen: 6096x - 27/09/2007 - [Omhoog]