Vind!  Google Woonhelpdesk Gadget


» Overzicht

Termen en begrippen

 » Energie

Je huis als energiecentrale

Relevante categorieën


 » Nieuws

Zoeken op tags


Minister Cramer wil dat we allemaal energie gaan besparen. Spaarlampen in plaats van gloeilampen, isoleren of het installeren van een zonneboiler. Waar moet je beginnen? Op 1 juli start de tijdelijke tentoonstelling ‘Je huis als energiecentrale' bij Energetica, nationaal publiekscentrum voor energie. Energetica laat zien wat je thuis kunt doen met alternatieve bronnen van energie. Een warm bad dankzij de zon? Een koud biertje door de wind? Ontdek wat er nu al te koop is. Doe ideeën op hoe je van jouw huis een energiecentrale maakt. Check hoe duurzaam je leeft en maak kans op een draagbare radio met zonnepaneel en opwindsysteem.

Energetica laat zien welke alternatieve energietoepassingen voor in en om het huis nu al voor handen zijn. Heeft het zin om de gloeilamp uit te bannen? Ontdek bij Energetica wat het verschil in lichtopbrengst en energieverbruik is tussen een conventionele gloeilamp, een spaarlamp en led-verlichting. Schijnt de zon wel genoeg in Nederland? Energetica toont een zonneboiler en zonnepanelen. Kunnen we thuis ook iets met windenergie? Er staan steeds meer windmolens in Nederland, maar er is nu ook een kleine variant. Bij Energetica staat de Turby, een windmolen voor op het dak van kantoren of appartementencomplexen.

‘Je huis als energiecentrale' loopt van 1 juli tot en met 19 augustus 2007. Energetica is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur. Energetica is gevestigd in de voormalige elektriciteitscentrale Oost. In het monumentale gebouw vind je van alles over het opwekken en gebruiken van energie. Energetica ligt op loopafstand van Artis en het Scheepvaartmuseum.

Bron: Energetica - Gelezen: 6152x - 01/01/1970 - [Omhoog]