Uncategorized

Tips voor het plaatsen van ledstrips in de badkamer

Veel mensen plaatsen ledstrips in de badkamer om de ruimte op gezellige en stijlvolle manier te verlichten. Ga je ledstrips in de badkamer plaatsen, dan moet je wel met verschillende zaken rekening houden. Maar wat komt er allemaal kijken bij het plaatsen van ledstrips in de badkamer? Ga door met lezen voor een aantal handige tips.

Het voordeel van ledstrips in de badkamer

Door het plaatsen van ledstrips in de badkamer creƫer je een uniek lichteffect in de ruimte waardoor de badkamer er veel gezelliger en moderner uitziet. De strakheid van een led strip brengt tevens een luxe gevoel met zich mee, ze werken op milieuvriendelijke wijze en zijn energiezuinig waardoor je dus op de kosten bespaart.

Kies een geschikte plaatsing

Plaats de ledstrips op de juiste plaats in de badkamer. Ideale plaatsen om een ledstrip te monteren in de badkamer zijn achter spiegels, tegen muurtegels, in het plafond, onder de badkuip en tussen de tegels in de douche.

Waar kan je ledstrips monteren in de badkamer

Ledstrips zijn gemakkelijk te monteren, maar je kunt ze niet zomaar op elke plek plaatsen aangezien je rekening moet houden met de stroom. De badkamer wordt hierbij in een aantal zones verdeeld.

Het gebruik van de ledstrips

Je kunt zelf aangeven in hoeverre de ledstrips worden gebruikt als indirecte verlichting door ze te plaatsen achter een meubelstuk of een spiegel. Het gebruik van een ledstrip profiel is dan ook verstandig om te zorgen dat de ledstrips amper zichtbaar zijn en dat het licht gelijkmatig verdeeld wordt over de strip. Ook als je ledstrips tegen de badkamertegels aan wilt plaatsen is het gebruik van speciale tegelprofielen slim.

Sluit de ledstrips aan

Je kunt na de montage de ledstrip zelf gemakkelijk aansluiten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om ledstrips te verbinden met elkaar of om ze in te korten naar wens.

Als je het plaatsen van ledstrips in de badkamer overweegt, dan is het essentieel om met de bovenstaande tips rekening te houden. Je wilt immers verzekerd zijn van goed gemonteerde ledstrips en een gezellige sfeer.