Uncategorized

De woning zoektocht, waar begin je?

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Dan kan dat best lastig zijn. De huizenmarkt is momenteel klein en veel huizen zijn binnen no time verkocht. Vooral voor mensen die een kleiner budget hebben is het moeilijk. Daarom kan het een behoorlijke uitdaging zijn om je perfecte huis te vinden. Het is belangrijk om van tevoren een paar dingen op een rijtje te hebben. Zo maak je voor jezelf een begin. Maar hoe pak je dit goed aan?

Kadasterkaart van jouw toekomstige woning 

Heb je een leuke woning gevonden maar moet er nog wel wat aan gebeuren? Dan is het van belang dat je via het kadaster kaart in de gaten houdt welk land hierbij hoort. De kadasterkaart zorgt ervoor dat je kunt zien wat van jouw is. Zo bouw je niet per ongeluk over de erfgrens heen. Als je dit wel doet, kan je een fikse boete krijgen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Een kadasterkaart kan daar dus goed bij helpen. Je weet dus precies waar jouw erfgrens ligt en waar jij wel of niet kunt bouwen. Bij de website waar je de kadasterkaart kunt zien, kan je ook de gegevens opvragen van de woning. Zo weet je van het hele huis wat de afmetingen en opties zijn.

De belangrijke papieren van het huis

Wanneer je je huis wilt verkopen, is het van belang dat je de belangrijke papieren bij je in de buurt hebt. Wanneer je deze niet hebt, kan je deze opvragen bij kadasterdata.nl. Het kadaster heeft alle gegevens over jouw huis. Wanneer het huis gebouwd is, de bewoners van het huis en natuurlijk ook de waarde van het huis. 

Als je je huis gaat verkopen, is de WOZ waarde heel erg handig om te hebben. De verkoopprijs die op de papieren staan zijn dus ook realistisch. Deze schatting wordt namelijk gedaan door de gemeente. Het kan voorkomen dat het huis verkocht wordt voor een wat lagere of een hogere prijs. Het ligt er maar net aan hoe je het praatje houdt met de kopers van jouw huis. Als je je huis hebt verkocht, is het de bedoeling dat je de papieren meegeeft aan de nieuwe bewoners. Jij hebt de papieren in principe niet meer nodig want het huis is niet meer van jou. 

De uitstraling van je huis

Als je van plan bent om je huis te verkopen, is het wel belangrijk dat je je huis goed verzorgd. Wanneer je huis er netjes uitziet, willen kopers er vaak sneller meer voor bieden. Als er nog veel moet gebeuren aan het huis, kan het zijn dat de kopers juist minder bieden. Als eigenaar van het huis, wil je dit voorkomen. Daarom is het belangrijk om je huis goed te verzorgen. Je kunt bijvoorbeeld de buitenkant opnieuw verven en alles weer schoon spuiten. Het buiten plaatje is voor een koper namelijk ook erg belangrijk. Een huis kun je hier helemaal mee af maken. Let hier dus ook goed op als je je huis wilt verkopen