Uncategorized

Nieuwe woning: regel de volgende zaken goed

Super spannend als je een nieuwe woning gaat kopen. Je mag alles weer opnieuw inrichten en stylen naar jouw smaak. Dit is natuurlijk niet het enige dat geregeld moet worden. Er zijn nog een heleboel andere zaken waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe woning koopt. Hieronder beschrijf ik een paar belangrijke zaken.

Verzekeringen

Een van de belangrijkste zaken die je van tevoren goed moet regelen zijn de verzekeringen. Er zijn een heleboel verschillende waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere schadeverzekeringen afsluiten. Denk hierbij aan diefstal, inbraak en vernieling. Als een van deze dingen gebeurd ben je dus verzekerd en hoef je dit vaak niet zelf te betalen.

Een goedkope brandverzekering kan ook een goede optie zijn. Zo ben je verzekerd als er brand ontstaat in huis. Online kun je gemakkelijk vergelijken waar je je het beste kunt verzekeren. Je kunt je wensen invullen en de online vergelijker zoekt uit welke verzekeraar het beste bij jou past.

Regel van tevoren de belangrijke zaken voor in je huis

Als je gaat verhuizen moet je ook opnieuw gas, water, licht, internet en tv afsluiten. Het is daarom handig om dit van tevoren al te regelen. Zo hoef je dit niet te regelen als je midden in de verhuizing zit. Omdat verhuizen best veel stress met zich mee kan brengen kan het slim zijn om dit soort dingen dus al eerder te regelen. Dit kun je gemakkelijk doen door bijvoorbeeld jouw provider te bellen. Je kunt hen uitleggen dat je gaat verhuizen en dat je per die datum op dat adres het pakket wilt stopzetten. En vanaf dat moment het op dat adres weer wilt gebruiken.

Hiermee voorkom je ook dat je dubbel betaald. Het is natuurlijk super zonde om geld te betalen voor iets dat je niet gebruikt. Regel dit dus echt op tijd.