Uncategorized

Wat is het verschil tussen een blokhut en tuinhuis?

Op het eerste gezicht zie je het misschien niet, maar er zit wel degelijk verschil tussen een blokhut en een tuinhuis. Het gaat dan vooral om de constructie en het ontwerp van het huisje wat ervoor zorgt dat er toch een aantal verschillen zijn. Om dit goed met elkaar te kunnen vergelijken staan hier een aantal verschillen op een rijtje.

In welke vorm worden beide gemaakt

Zoals eerder gezegd zijn vooral de constructie en het ontwerp het onderdeel wat het verschil maakt. Een blokhut wordt gebouwd en verbonden met sterke overlappende hoekverbindingen. Hierdoor kan een blokhut enkel vierkant of rechthoekig zijn. Een blokhut is vaak door deze verbinding wat sterker als een tuinhuis. Ook is een blokhut erg duurzaam.

Een tuinhuis kan op verschillende manieren gemaakt worden. En daardoor ook in verschillende vormen. Zo kan een tuinhuis ook een 8 hoekige vorm gemaakt zijn. Dit maakt dat er meer variatie in een tuinhuis kan zitten. Als je voor een tuinhuis wilt gaan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een Karibu tuinhuis.

De dikte van de wanden

Je kunt vaak zelf kiezen voor de dikte waarin je je tuingebouw laat bouwen. Dit kun je dus zelf bepalen voor zowel een blokhut als een tuinhuis. De dikte van de wanden zorgt voor twee dingen. Hoe dikker de wand is, hoe steviger het huisje is en hoe makkelijker deze te isoleren is. Als het maar een simpel huisje is enkel voor tuingereedschap hoeven de wanden niet zo dik te zijn. Wil je het tuinhuisje nou echt gebruiken om er veel in te zitten is het aan te raden voor een wat dikkere wand te gaan. Vaak is het ook zo dat als je gaat voor dikkere wanden je dan ook een groter huisje maakt.

Verschil in de afmetingen

In de afmetingen van een blokhut en van een tuinhuis zie je vaak nog vrij veel verschil. Blokhutten worden vaak gekozen voor een wat groter gebouw. Dit is zo omdat de constructie vaak toch wat steviger is en op die manier kan een blokhut wat meer hebben. Een tuinhuis kan dan weer wat kleiner gemaakt worden, dit zorgt er weer voor dat het in veel verschillende soorten tuinen terecht zou kunnen.

De ontwerpen van een blokhut en een tuinhuis

Bij een blokhut denken veel mensen al direct aan de robuuste vorm die deze vaak heeft. Tegenwoordig kan ook een blokhut in redelijk veel variaties komen. Zo kun je zelf het dak kiezen wat je er op wilt hebben. Ook de kleuren en de grootte kun je geheel zelf bepalen. Het enige wat al vast staat bij een blokhut zijn de vierhoeken die deze zal hebben.

Een tuinhuis is zeker in meer verschillende ontwerpen te krijgen. Als je graag een uniek ontwerp wilt moet je zeker kiezen voor een tuinhuis.

Voor beide opties is het zo dat je er veel zelf aan kunt bepalen. Zo kun je ook de kleuren en materialen grotendeels zelf kiezen. Als je bijvoorbeeld gek bent op glazen deuren, dan zou je deze bij beide huisjes kunnen kiezen.