Uncategorized

Hoe werkt een plex server?

Een plex server is een media server die je kunt gebruiken in huis maar ook op het werk. Je kunt via de plex server muziek en films streamen zonder dat het account gehackt kan worden. Wanneer je een plex server wilt aanschaffen, kan je dit via het internet makkelijk regelen. Op het internet kun je een licentie kopen die ervoor zal zorgen dat jij gebruikt kunt maken van de plex server. 

Hoe kun je een plex server downloaden?

Het is van belang dat je op het internet zoekt naar een plex server. Hier kom je dan uit op de officiële site waarop je kunt kiezen of je de plex server wilt downloaden. Wanneer je van plan bent om de server te downloaden, dan is het verplicht om de server te betalen. Dit kan een maandelijks vast bedrag zijn of een eenmalig bedrag. Heb je dit gedaan dan kan je de server downloaden op het zelfgekozen apparaat.

Het apparaat zal aangeven als de download voltooid is. Vanaf dit moment zal je gebruik kunnen maken van de plex server en kun je films en muziek streamen. Daarnaast zorgt de plex server er ook voor dat alle bestanden netjes worden geordend. Zo kun je makkelijk alles zelf terug vinden zonder dat je bestanden kwijt bent geraakt. 

De server is gedownload, wat nu?

Zodra je apparaat aangeeft dat je download voltooid is, kun je de server gaan gebruiken. Dit houdt in dat je op een gemakkelijke manier video’s, films en muziek kunt downloaden. Alles wat gedownload wordt, wordt zoals eerder genoemd op een overzichtelijke manier geordend. Hoe jij het geordend wilt hebben kun je zelf instellen. Je kunt het op naam, datum en de dag dat het gedownload is ordenen.

Als jij alles hebt gedownload hebt wat je allemaal wilde hebben, dan kun je dit bekijken wanneer je maar wilt. Omdat het gedownload is kun je er ook zonder internet bij. Mocht je dus bijvoorbeeld op reis gaan en een afleiding willen hebben. Dan kun je gemakkelijk een gedownloade film aanzetten en die gaan kijken. Is deze afgelopen? Geen probleem de bekeken film verloopt niet zomaar en blijft net zolang op het apparaat staan tot jij hem zelf verwijdert.

Andere servers die de plex server kunnen ondersteunen

Een plex server is vooral gespecialiseerd op media. Dat betekend dat de server wat minder is in andere dingen die bijvoorbeeld een spf server kan. Een spf server focust zich vooral op de mail en de vorming van spam. Soms krijg je wel eens mails waarvan je je afvraagt wat je er precies mee moet. Een spf server filtert deze mails er voor je uit. Als je veel actief bent op je mail kan dat erg fijn zijn.

Soms krijg je van je plex server ook mails, het is dan wel fijn als je deze ook gemakkelijk kan vinden zonder uren te hoeven scrollen tussen allemaal spam mails. Een spf server ondersteund dus ook een beetje de plex server door je mail overzichtelijk te houden.