Woontips

Alles is mogelijk op het gebied van traprenovatie

Een trap hoort natuurlijk stevig en veilig te zijn. Daarom moet elke trap eens in de zoveel tijd gerenoveerd worden. Afhankelijk van de plek waar de trap zich bevindt in je huis kun je spelen met aspecten zoals het materiaal, de afmetingen, de kleur, duurzaamheid, antislip en vochtbestendigheid. Een nieuwe trap kan het wonen in je huis aangenamer maken. De experten van Toptrap kennen alle mogelijkheden en zorgen dat je traprenovatie het best mogelijke eindresultaat heeft voor jouw situatie.

Met PVC is alles mogelijk

Bij Toptrap werken ze met alle mogelijke materialen die in de wereld van de trappen toegepast worden. Je kunt bij hen terecht voor trappen en leuningen van massief eikenhout, CPL, Polypropeen, RVS en betonlook. Hun specialiteit ligt echter bij traprenovatie met PVC. Dit materiaal is enorm veelzijdig en duurzaam. Je kunt er bijna elk ontwerp mee uitvoeren worden en je bent verzekerd van een resultaat dat jaren meegaat.

De voordelige eigenschappen van PVC

PVC heeft een heleboel eigenschappen die het geschikt maken voor gebruik in trappen. Als PVC goed bewerkt wordt is het bijvoorbeeld van nature anti-slip, zelfs als de trap nat wordt. Het materiaal is ook vochtbestendig waardoor je het makkelijk schoon kunt maken. Doordat PVC enigszins elastisch is dempt het een groot gedeelte van het geluid en kan het goed tegen stoten. Daardoor kan iedereen na een traprenovatie met PVC naar boven of beneden rennen zonder dat er geluidsoverlast ontstaat.

Interessante extra’s

Uiteraard is het ook mogelijk om een combinatie van PVC en ander materiaal te gebruiken bij een traprenovatie. Op die manier kun je een contrast creëren in je trap dat er stijlvol uitziet. Het geheel krijgt zo de positieve eigenschappen van PVC, zonder de voordelen van andere materialen uit te sluiten. Als je helemaal de puntjes op de i wilt zetten dan kun je ook nog trapverlichting laten aanbrengen. Dat geeft een prachtige sfeer en is zeer praktisch als je in het donker de trap wilt gebruiken.