Woontips

Let hierop bij het inhuren van een verhuisbedrijf

Het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf is helaas geen garantie voor een verhuizing die zorgeloos verloopt. Zo kunnen verhuizers bijvoorbeeld niet opdagen, kunnen jouw spullen toch kapot gaan en kunnen de kosten uiteindelijk hoger uitvallen dan jij van tevoren hebt afgesproken. Maar waar moet je allemaal op letten bij het inhuren van een verhuisbedrijf om dit te voorkomen? In dit artikel leggen wij het je uit.

Wel of geen verhuisbedrijf inhuren

Veel mensen kiezen ervoor om een verhuisbedrijf in te huren bij een volgende verhuizing. Dit is bijvoorbeeld omdat ze de afgelopen jaren veel zijn verhuisd en al het werk graag uit willen besteden. Of het is omdat de verhuizing gewoonweg te veel tijd kost die ze zelf niet hebben. Een verhuisbedrijf kan dan de uitkomst bieden. Toch kan het zo zijn dat de verhuizing ook met een verhuisbedrijf toch niet zo verloopt dan je van tevoren verwacht. Zo kan het zijn dat de verhuizers te laat komen, of nog erger, helemaal niet. Daarnaast kan er ook een slechte inschatting gemaakt worden over e hoeveelheid werk. Dit is dan ook de reden dat je nooit de eerste verhuizer in moet huren die je tegenkomt. Ga van tevoren altijd op zoek naar meerdere verhuisbedrijven om deze met elkaar te vergelijken. Alleen zo kun jij een weloverwogen keuze maken.

Hoe vind ik een goed verhuisbedrijf?

Als je meerdere verhuisbedrijven op een rijtje hebt gezet, is het tijd om alle voordelen en nadelen van de verhuisbedrijven tegen elkaar af te wegen. Kies altijd voor een erkend en professioneel verhuisbedrijf, zoals Bravoverhuizingen.nl. Als je voor een erkend verhuisbedrijf kiest, neem je al veel zorgen over de verhuizing weg. Een erkend bedrijf zet namelijk net dat stapje extra en kan jou ervan verzekeren dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Daarnaast kun je bij een erkend bedrijf ook vaak gebruikmaken van aanvullende diensten, zoals een klusjesman of schilder.

Tips bij het inhuren van een verhuisbedrijf

Als je eenmaal besloten hebt of je een verhuisbedrijf wilt inhuren en welk verhuisbedrijf het uiteindelijk wordt, is het slim om van tevoren nog enkele stappen te doorlopen. Zo is het slim om samen met het verhuisbedrijf de prijs te bespreken. Maak ook een inschatting van de grootte van je inboedel. Dit is namelijk belangrijk voor de kosten. Let daarnaast bij het inhuren van het verhuisbedrijf niet alleen op de kosten, maar ook op de voorwaarden van het bedrijf. Kijk hierbij voornamelijk naar het bedrag dat verzekerd bij schade en het eigen risico.