Woontips

Hoe werken vouwgordijnen? 

Tweedehands bureaustoelen

Vouwgordijnen zijn de best verkochte vorm van raamdecoratie. Ze worden al jaren gebruikt en zijn de laatste jaren steeds meer vernieuwd en moderner te worden. Vouwgordijnen waren er al in de romeinse tijd. Ze zorgen voor isolatie tegen de kou en ze zijn heel goed voor de akoestiek.

Verschillende stoffen voor vouwgordijnen:

  • katoen (soms gemixt met polyester)
  • polyester (vaak voor in vochtige ruimtes)
  • Linnen (past vaak in een landelijk interieur)
  • Acryl (geeft een warm en zacht karakter)
  • Viscose (geeft vaak een luxe uitstraling aan je interieur) 

Hoe werkt een vouwgordijn? 

De bediening van vouwgordijnen lijkt veel op die van een rolgordijn. Het verschil is dat een vouwgordijn op en af vouwt omdat de koorden de baleinen tegen elkaar aantrekken en een rolgordijn gerold zit om de stang. 

Makkelijk schoon te maken?

Het is vaak heel erg makkelijk omdat  bijna alle vouwgordijnen in tegenstelling tot veel andere raamdecoraties goed schoon te houden omdat ze gewoon in de wasmachine gewassen kunnen worden. Dat maakt dit een gewillig product. 

Kan je het goed combineren? 

Het is mogelijk om van dezelfde stof gordijnen te maken. Bijna alle stoffen kunnen gebruikt worden voor het maken vouwgordijnen en gordijnen. Van een rolgordijnstof kunt u natuurlijk geen gordijnen maken. Dus wanneer je een combinatie zoekt van gordijnen en vouwgordijnen dan kunt je deze van dezelfde stof laten maken.