Woontips

Wat is een plissé hordeur en wat zijn de voordelen?

Wat is een plissé hordeur en wat zijn de voordelen. Plissé hordeuren zijn een populaire keus voor jouw woning. Ze combineren schoonheid, veiligheid en isolatie. Het is de ideale oplossing voor jouw woning of bedrijfspand. In dit artikel leggen we uit waarom je zou moeten kiezen voor plissé en wat de voordelen zijn van deze type deuren.

Wat is een plissé hordeur?

Een plissé hordeur is een soort hor die zowel op de voor- als achterkant kan worden gesloten. Deze hordeuren zijn gemaakt van stof of kunststof en hebben een natuurlijke look. Het grootste verschil met gewoonlijk gebruikte horren is dat je dit type hor gemakkelijk kunt openen en sluiten door middel van een handgreep.

Minder insecten in jouw woning

De plissé hordeur is gemaakt om te beschermen tegen insecten en andere ongedierte in huis. Door het stofje opzij te laten gaan, zullen er minder insecten binnenkomen in huis. Deze hordeuren worden niet alleen gebruikt voor zomermaanden; ze kunnen ook worden gebruikt wanneer het winter of herfst is.

Nagenoeg geluidloos

Plissé horren zijn bijna niet hoorbaar tijdens het sluiten en openen van de deur. Je hoort geen klik, geen slag en ook niet direct als de hordeur open of dicht gaat. Deze bestanddelen verbeteren het comfort waardoor je een betere slaap kunt krijgen tijdens het slapengaan, maar ook wanneer je ’s morgens opstaat om naar school of werk te gaan.

Het doek is gemakkelijk te wassen

Daarnaast is het doek gemakkelijk te reinigen, aangezien het van binnen en buiten voorzien is van een speciale coating die waterdicht is. Dat betekent dat wanneer jouw plissé hordeur of plissé jaloezieën in de wasmachine gaat, er geen zichtbare krassen of vlekken kunnen ontstaan.

Plissé hordeuren zijn compact en ruimtebesparend

Plissé hordeuren zijn heel compact en een ideale oplossing voor wie weinig ruimte heeft. Door de compacte vormgeving is er minder ruimte nodig om deze in te passen. Ze zijn makkelijk op te bergen, waardoor je ze ook snel kunt verplaatsen als je gaat verhuizen of wanneer je ergens anders gaat wonen.

Een plissé hordeur biedt door de goede kwaliteit schoonheid, veiligheid en isolatie

Een plissé hordeur biedt door de goede kwaliteit schoonheid, veiligheid en isolatie. Er wordt namelijk een doek aan elkaar geklemd waardoor er geen ruimte achter de deur nodig is. Dit zorgt voor minder tocht en geluidsoverlast van buitenaf. Daarnaast is het ook makkelijk schoon te houden, omdat alle onderdelen gemaakt zijn van materiaal dat erg makkelijk schoon te maken is.