Woontips

Fleur je huis op met deze tips

Niets is spannender dan het inrichten van een nieuw huis, of het nu de eerste keer is dat je alleen woont of net in een nieuwe flat bent ingetrokken. Als je een van die nieuwe huiseigenaren bent die worstelt met het inrichten van je nieuwe huis, dan hebben we hier 7 tips die je huis zullen opfleuren. Lees verder!

Muurstickers

Zin om iets creatiefs te doen? Je kunt je huis altijd een creatieve opknapbeurt geven door een mooie muursticker. Muurstickers zijn een van de goedkoopste en gemakkelijkste manieren om elke kamer er top uit te laten zien. Je hebt 3D stickers die zowat van je muur willen springen, stickers met mooie quotes om je te inspireren of je creëert gewoon je eigen unieke sticker, het kan allemaal.

Raamfolie

Klaar met stickers plakken in je huis? Nu je toch bezig bent met plakken kun je net zo goed de ramen ook dichtplakken, met raamfolie wel te verstaan. Of je nu van modern of klassiek houdt, er zijn verschillende soorten stijlen raamfolie waarmee je de buitenkant van je huis of appartement mee kan verfraaien. Niet alleen zijn ze mooi als decoratie, maar ze dienen ook voor bescherming tegen de zon. 

Voeg groen toe

Groen geeft je huis niet alleen een luxueuze uitstraling, het vrolijkt de boel ook op. Mooie planten en bloemen voegen schoonheid aan elke ruimte toe. Maar dat is nog niet alles. Wist je dat bloemen en planten je stemming in een klap kunnen omdraaien? Ja, dat heb je goed gehoord! Vele onderzoeken hebben aangetoond dat als je in de buurt bent van bloemen er endorfine vrijkomt in je lichaam dat het gevoel van geluk opwekt.

Hang een vloerkleed op

Een andere manier om je muren te versieren is door vloerkleden op te hangen. Het is niet altijd nodig om de vloerkleden op de vloer te leggen (alhoewel vloerkleden bedoeld zijn voor de vloer), maar je kunt ze ook aan de muren hangen. Als je vloerkleden aan de muur wilt hangen, zorg er dan voor dat je er een koopt die echt kleurrijk is. Je kunt een vloerkleed op elke lege muur van je huis hangen.

Washi tapes

Washi tapes worden veel gebruikt voor decoratieve doeleinden, dus waarom zou je ze niet gebruiken om de muren mee te versieren? Neem een paar kleurrijke washi tapes en plak ze op je muren. Op deze manier zien ze er gelijk kleurrijk en funky uit. Je kunt washi tapes in elke mogelijke richting plakken (horizontaal, diagonaal of verticaal). Dus plak die washi tapes en leef je uit.

Speel met allerlei soorten lampjes

Lichtjes zijn niet alleen voor kerstbomen. Koop wat kleine witte lichtjes en gebruik ze om je huis een magische gloed te geven door ze aan de muur te hangen of over de trapleuning. Je kunt ook kiezen voor vuurvliegjes led ‘s, die zo delicaat zijn dat je zonder de schittering nauwelijks zou weten dat ze er waren. Ideaal als sfeerverlichting in je huis.

Doe is maf met kaarsen

Nou ja, niet te maf natuurlijk. Je wilt tenslotte niet je huis afbranden. Maar een handvol kaarsen kopen om te gebruiken in je woonkamer, badkamer en slaapkamer geeft een liefdevolle gloed in je huis. Je kunt tegenwoordig ook verschillende soorten aromatische kaarsen gebruiken om een positieve gemoedstoestand te creëren, want een lekkere geur in huis geeft extra fleur!