Uncategorized

Wat is cloud hosting?

De woorden cloud hosting hoor je steeds vaker terug komen. Er is niet een duidelijke betekenis voor helaas. Wat we wel weten is dat het nog vrij nieuw is in de wereld. Je gebruikt het om je website of webshop online te krijgen. Er zijn verschillende vormen van hosting en cloud hosting is er daar dus een van.

Op die manier je website online

Als je graag een website online wilt krijgen moet je dit doen met een vorm van hosting. Je kunt er dan voor kiezen om te gaan voor cloud hosting. Eerst is het belangrijk om te weten waarom een website gehost moet worden. Het is namelijk zo dat zodra jij een website start je deze op een manier online moet krijgen, op die manier kunnen er ook echt bezoekers op je website komen. De manier waarop je dit doet is door middel van hosting. Je hebt daar een ander bedrijf voor nodig. Zo’n hostings bedrijf zorgt er dan voor dat je website online is zonder problemen. Een voorbeeld van zo’n aanbieder is Akeneo.

Meerdere servers in een

Eigenlijk is cloud hosting niet meer dan een soort server. Een server zorgt er ook voor dat een website online blijft. Een eigen server is alleen vaak heel duur. Er zijn steeds meer mensen die een website willen opstarten en hier moest dus een andere optie voor komen dan een hele dure eigen server. Daar is cloud hosting uitgekomen, dit zijn meerdere servers bij elkaar waar ook heel veel verschillende websites aan verbonden zijn. Doordat het zoveel verschillende servers zijn kan iedereen er gemakkelijk gebruik van maken. Het is dus vaak ook zo dat je website sneller wordt door de meerdere servers. Als je wel eens te maken hebt met een hoge piek aan hoeveelheid bezoekers van je website kan cloud hosting dus ook een uitkomst zijn.