Woontips

Verschillende opties die u heeft met een gietvloer

Gietvloer Hoogeveen

Gietvloeren zijn tegenwoordig erg populair, doordat het mooie en praktische vloeren zijn. Gietvloeren geven u meerdere mogelijkheden. Maar er zijn wel een paar punten waar u over na moet denken. Zoals hoe u het allemaal mooi kunt combineren en wat voor specialist er voor ingeschakeld dient te worden. In dit artikel is de informatie te vinden over gietvloeren.

Gietvloeren zijn praktisch

Gietvloeren zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook praktisch. Alle soorten gietvloeren zijn duurzaam en makkelijk schoon te houden. Ook zijn ze geluiddempend. Doordat gietvloeren weinig tot geen vuil vasthouden, is het super simpel om schoon te houden. De vloer hoeft alleen wekelijks stofvrij gemaakt te worden met een stofwisser en het reinigen met een licht schoonmaakmiddel, houdt de vloer het wel tientallen jaren vol. Zorg er ook voor dat u niet teveel zeep gebruikt, anders heeft u kans dat de vloer dof wordt. Ideaal dus voor woningen, bedrijfspanden en winkelpanden.

Soorten gietvloeren

Er zijn meerdere soorten gietvloeren. Ze zijn onder te verdelen in drie types: de epoxy gietvloer, de polyurethaan gietvloer en de cementgebonden gietvloer. Alle drie de vloeren kunnen makkelijk over een ondervloer gegoten worden. De epoxy gietvloer is ontzettend hard en daardoor vooral geschikt voor industriële ruimtes. De polyurethaan gietvloer is zachter en elastischer, zo komen er geen scheuren in. Let er wel op dat de gietvloer niet verkleurt door UV-straling.

Een gietvloer past in elk interieur

Een gietvloer is vrij neutraal en strak, met bijna elke woonstijl valt het te combineren. Er wordt al snel gedacht aan een strak interieur, maar door andere materialen erbij te gebruiken creëer je een eigen stijl. Een gietvloer is daarom geschikt voor zowel woningen als bedrijfspanden. Hieronder staan nog wat tips om te combineren met een gietvloer:

  • Als u graag een strak interieur hebt, dan kunt u het beste kiezen voor een modern interieur. Dat zijn meestal strakke meubels met niet erg opvallende kleuren, zo creëer je een mooie en rustige woning.
  • Doordat de gietvloer naadloos is, valt het mooi te combineren met robuuste muren, meubels en accessoires. Voorbeeld: Bakstenen muren en meubels van de Rotan stijl.
  • Als laatste tip kunt u kiezen voor natuurlijke materialen die nog steeds helemaal in zijn. Gietvloeren zijn goed te combineren met planten, hout, riet en zelfs staal. Je krijgt veel contrast in huis, als je natuurlijke materialen gebruikt.

Dit is de reden dat de gietvloer in Hoogeveen zo populair is!