Woontips

Meer profiteren door gemeubileerd verhuren!

Rolluiken Drenthe

Als je jouw huis/appartement of kamer wilt verhuren wil je natuurlijk zoveel mogelijk ervan profiteren. Je kunt dit doen door meer huur te vragen, maar dan loop je ook weer het risico dat mensen er niet voor kiezen om bij jou te huren. Een wél aantrekkelijke mogelijkheid is door jouw huis, appartement of kamer gemeubileerd te verhuren. Waarom? Dat lees je hier!

Tijdelijk verhuren, maar meer winst

In het geval dat je jouw huis, appartement of kamer gemeubileerd verhuurd zullen er vooral tijdelijke huurders erop af komen. Dit is misschien wel wat meer werk door de wisselingen, maar het is het waard! Doordat het tijdelijk verblijf is, vinden huurders het minder erg voor een korte periode wat meer te betalen. Daarnaast is er voor tijdelijke huurders veel vraag naar gemeubileerde huurplekken. Het is voor hun namelijk niet rendabel om allerlei meubels te aanschaffen.

Investeren, dan profiteren

Ok, het is natuurlijk wel een investering. Uiteindelijk ben jij degene die alle meubels moet aanschaffen. Denk hierbij aan banken, tafels, bureaus, stoelen en bedden. Vergeet ook niet wat rolluiken uit Drenthe te halen. Zo kunnen de huurders ook genieten van wat privacy. Daarnaast kun je er ook zo naar kijken. Hoe meer luxe aan meubels en andere dingen, hoe meer geld je kunt rekenen. Koop bijvoorbeeld ook een koffiezetapparaat, zodat ze kunnen genieten van heerlijke koffie elke dag. Op basis van hoeveel voorzieningen je hebt geregeld, kun je ook meer huur vragen voor het gebruiken van de meubels.

Je kunt zelfs investeren in zonnepanelen. Dit is wel een hele grote investering, maar je bespaart uiteindelijk wel veel op energie. Zo ben je ook niet afhankelijk van energieleveranciers en kun je na een aantal jaar zelfs ‘winst’ maken door de zonnepanelen. Je kunt ervan uitgaan dat zonnepanelen tenminste 18 jaar meegaan, dus daar ben je wel een tijdje zoet mee!

Huis of appartement en studio?

Kijk ten slotte ook naar jouw huis/appartement dat je verhuurt. Is het echt een huis? Dan is het voordeliger om het op te splitsen in kamers of een appartement en studio. Dit zijn weer veel investeringen, maar uiteindelijk kun je veel meer huur vragen en ook meer profiteren. Denk vooral aan de lange termijn voordelen die je eruit haalt en niet alleen de korte termijn.

Gemeubileerd verhuren brengt veel voordelen mee, maar het is wel belangrijk dat je eerst goed kijkt naar of je de investering kan veroorloven. Succes met het verhuren!