Uncategorized

Je veranda gezellig inrichten? 5 tips!

Ben je van plan om je veranda opnieuw in te gaan richten maar weet je niet waar je zou moeten beginnen? Hieronder tref je 5 handige tips die je kunt gebruiken om van je veranda een gezellige en unieke buitenplaats te maken waar je urenlang kunt genieten van je tuin.

Tip 1: Houtkachel

Het is verstandig om een houtkacel te plaatsen in je veranda zodat je ook op de frisse avonden langer kunt genieten van je tuin. Met een verandakachel krijg je op een goedkope en veilige manier warmte in je veranda.

Tip 2: Geschikte meubels

Kies geschikte meubels in je veranda als je een comfortabele en gezellige buitenruimte wilt creëren. Je kunt denken aan een loungeset, een fijne hangstoel, een barset en zelfs eettafels en stoelen. Vooral rotan meubels zijn zeer populair om een veranda in te richten. Bij de Xenos hebben ze ontzettend veel leuke meubels en accessoires om je veranda sfeervol aan te kleden.

Tip 3: Sfeervolle verlichting

Door middel van de juiste verlichting breng je niet alleen extra sfeer maar ook licht in je veranda. Denk hierbij niet alleen aan een hanglamp, kaarsjes of led spotjes, maar ook aan lichtslingers of een haard. Het is daarnaast slim om een dimmer te kopen zodat je zelf kunt bepalen hoeveel licht je wilt.

Tip 4: Accessoires voor extra sfeer

Creëer een warme en gezellige sfeer op je veranda door los te gaan met accessoires zoals kaarsen, kussens, fotolijsten, schilderijen, een tapijt of een spiegel. Je kunt ook unieke gordijnen of doeken ophangen of een vaas plaatsen met bloemen. Naast bloemen creëer je met planten een natuurlijke sfeer onder je veranda. Richt je veranda in met mooie klimplanten om een natuurlijke afbakening te vormen.

Tip 5: Een buitenkeuken 

Met een buitenkeuken kun je lekker voor je vrienden en familie koken tijdens de warme zomermaanden en gezellig samen eten onder de veranda. In combinatie met een verandakachel zorgt een buitenkeuken voor de juiste mate van gezelligheid.

 

Het inrichten van je veranda hoeft helemaal niet moeilijk te zijn als je rekening met de bovenstaande tips houdt. Zie je het toch niet zitten? Dan kan je altijd professioneel advies inschakelen bij een ervaren specialist.