Uncategorized

Redenen om te kiezen voor een meerjaren onderhoudsplan?

meerjaren onderhoudsplan

Zit je er over na te denken om een appartement te kopen? Dan kan het goed zijn om te onderzoeken of dit appartementencomplex een meerjaren onderhoudsplan heeft. Hierin staat namelijk opgesteld wanneer wat voor een onderhoud wordt gedaan. Heeft dit complex dit nog niet? Dan is het handig om voor te stellen of het niet toch eens tijd wordt om zo’n plan op te stellen. Maar wat zijn nu de voordelen van een een meerjaren onderhoudsplan? Dat lees je hier. 

Reserveringen voor geld

Het kost veel geld om onderhoud te plegen aan een geheel appartementencomplex en om dit geld er ook echt aan uit te kunnen geven is een meerjaren onderhoudsplan erg handig. Want door dit plan, weet je wat er wanneer in onderhoud moet en hoeveel het kost. Op deze manier kun je van te voren al geld apart zetten en weet je waar je aan toe bent. De eigenaren van het gebouw kunnen zo als het ware al sparen voor het onderhoud, waardoor wanneer de tijd daar is je ook echt kan beginnen aan het onderhoud. 

Verplichting vanuit de overheid

Daarnaast is het sinds 2008 verplicht om een reservefonds te hebben voor het onderhoud van deze complexen. Op deze manier willen zij voorkomen dat belangrijk onderhoud blijft liggen en het gebouw bijvoorbeeld onveilig wordt of verloederd. Een meerjaren onderhoudsplan geeft precies aan hoeveel dit reservefonds zou moeten zijn en helpt dus bij het behouden van de kwaliteit van het gebouw. Een meerjaren onderhoudsplan, ook wel MJOP genoemd, is dus verplicht. Wil je direct een MJOP aanvragen? Dat kan eenvoudig via Huiskeur.nl. Bij deze betrouwbare partij ben je voordelig uit voor een meerjaren onderhoudsplan.

Mate van onderhoud

Ook legt zo’n meerjaren onderhoudsplan vast wat de mate van het onderhoud is. Hiermee wordt bedoeld dat goed gekeken wordt naar wanneer welke onderhoud nodig is. Zo kan het dak van het gebouw de ene keer alleen gecontroleerd worden terwijl het jaren daarna pas echt vervangen zal moeten worden. Het geeft inzicht, waardoor men rekening kan houden met groot onderhoud. 

Goedkeuring

Als een inspectie specialist het plan uiteindelijk heeft vormgegeven, men weet allemaal er allemaal moet gebeuren en hoeveel het gaat kosten, is het tijd om het plan voor te leggen bij de ledenvergadering. Zij moeten het plan goedkeuren en dan kan het pas uitgevoerd gaan worden.