Uncategorized

7 tips voor het inrichten van een fijne thuiswerkplek

inrichten thuiswerkplek

Het thuiswerken is helemaal van deze tijd. Steeds meer bedrijven zien hier de voordelen van en doen het met veel plezier. Maar dat vraagt wel om een goede inrichting. Zodat je ook echt een plek in huis hebt waar je ongestoord en met plezier kunt werken.

1. De ideale werkplek

De ideale werkplek in huis vinden. Het is vaak even zoeken. Maar er zijn veel plekken in huis die je kunt omtoveren als werkplek. Een hoek in de woonkamer, zolderkamer of de keuken zijn vaak ideale werkplekken om fijn te werken. Wat bij een werkplek vooral heel belangrijk is, blijft de balans tussen werk en privé. Zorg dus dat een werkplek geen prominente plek hebt die niet voortdurend in het zicht is.

2. Wat heb je nodig

Weet wat je nodig hebt om fijn te kunnen werken. Je voorkomt hierdoor dat je steeds op zoek moet en van je werkplek af moet. Dat kost tijd en zorgt ervoor dat je niet volledig kunt concentreren op het werk. Je kunt denken aan kantoormeubelen, kantoorbenodigdheden maar zeker ook koffie, thee of water. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van wat voor werk je doet om te bepalen wat daadwerkelijk belangrijk is. Een goed bureau is ontzettend belangrijk. Sterker nog, deze vormt de basis voor een comfortabele thuiswerkplek. Op OfficeCity.nl vind je een uitgebreid assortiment bureaus, waaronder verstelbare bureaus en zelfs zit-sta bureaus.

3. Zorg voor een opgeruimde werkplek

Een opgeruimde plek zorgt voor rust in je hoofd. Je gaat met een opgeruimd gevoel aan de slag en hebt altijd alles binnen handbereik. Het zorgt er dus voor dat je meer kunt bereiken in de tijd die je hebt. Een opgeruimde werkplek motiveert bovendien ook enorm om met je werk bezig te zijn.

4. Kies ook voor sfeer

Ook bij een thuiswerkplek is sfeer belangrijk. Een goede sfeer geeft je een boost en veel meer rust. Dat heeft heel veel voordelen omdat je met meer zin aan de slag gaat. Om de sfeer te bepalen kun je denken aan kunst aan de muur, verlichting of achtergrondmuziek. Maar ook geur kan bijdrage aan een ontspannen en sfeervolle werkplek.

5. Bepaal je werktijden

Op welke momenten wil je werken? Het is een vraag die jij jezelf ook moet stellen. Omdat je anders niet de balans tussen werk en privé kunt bewaren. Voorkom dat je voortdurend wat uurtjes maakt. Op deze manier heb je geen rust of goede balans en ben je in principe altijd met je werk bezig. 

6. Blijf jezelf motiveren

Het is goed om jezelf voortdurend te blijven motiveren. Dat helpt bij het volhouden van je thuiswerk. Om gemotiveerd te blijven kun je denken aan een opgeruimde werkplek, mooie planten of kunst en bijvoorbeeld heerlijke koffie. Je weet zelf het beste wat je nodig hebt om daadwerkelijk bij je werk te blijven. Ga tussendoor eens een wandeling maken of luister naar muziek waar je van houd. 

7. Bespaar niet

Tot slot de uitspraak bespaar niet. Die alles te maken heeft met goede ergonomische kantoormeubelen op je werkplek. Dit kan een goede bureaustoel zijn, zit en sta tafel zodat je de werkhouding kunt afwisselen tot uitstraling waar jij je prettig bij voelt. Zo geniet je optimaal van je werkplek.