Uncategorized

Zo leg je gemakkelijk een nieuwe vloer

Als je van plan bent om een nieuwe vloer te leggen is het fijn als dit op een gemakkelijke manier kan. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten vloeren en de een is net wat gemakkelijker te leggen dan de ander. Toch zijn er een aantal tips die je bij iedere vloer kunnen helpen om gemakkelijk een vloer te kunnen leggen.

Kijk voor het juiste materiaal

Wanneer je een vloer wilt leggen is het soms nodig om wat planken af te zagen en kleiner of korter te maken. Dit kun je natuurlijk gemakkelijk met een handzaag doen, maar dit geeft niet altijd het mooiste resultaat. Zo kunnen er bijvoorbeeld uiteinden gaan splinteren en dat zul je altijd blijven zien. Een elektrische zaag kan ervoor zorgen dat alles er net wat strakker uit komt te zien. Bovendien hoef je met een elektrische zaag zelf niet zoveel inspanning te verrichten.

Naast een zaag is het ook erg fijn om zelf wat materiaal aan te hebben wat je goed kan beschermen. Je wilt immers zelf geen klachten oplopen van het leggen van de vloer. Draag daarom een veiligheidsbril, handschoenen en lange kleding. Op die manier is de kans het kleinst dat je jezelf bezeerd.

Bepaal van tevoren wat voor vloer je wilt hebben

Voordat je überhaupt de vloer gaat leggen is het belangrijk om voor ogen te hebben wat voor type vloer je gaat leggen. Zo kun je pvc laminaat leggen. Dit is zeker niet de enige soort vloer die je kunt leggen. Er zijn tegenwoordig een heleboel verschillende laminaat vloeren die je zelf op een gemakkelijke manier kunt leggen. Veel laminaat vloeren kun je gemakkelijk in elkaar klikken. Het enige wat je aan de vloeren moet doen is ze passend maken voor de kamer. Heb je bijvoorbeeld een afwijkende hoek in de kamer zitten, dan zul je hiervoor je laminaat moeten zagen om het passend te krijgen. 

Naast laminaatvloeren heb je nog een heleboel andere vloeren. Vaak zijn deze vloeren om zelf te leggen wel wat lastiger. Als je dit toch wilt doen kan het aan te raden zijn om dit met iemand samen te doen. Op die manier weet je zeker dat je nog wat bij kunt stellen als er wat mis gaat.

Maak een plan van aanpak voordat je begint

Wanneer je hebt besloten welke vloer je wilt hebben en je ongeveer de afmetingen weet van de ruimte waarin je de vloer wilt leggen is het tijd voor het echte werk. Voordat je aan de slag gaat is het echter wel slim om een plan van aanpak te maken. Door een planning te hebben weet je waar je aan toe bent en kun je op een gemakkelijke manier zien of je op schema loopt en wat de aankomende paar stappen zijn.

Door een plan van aanpak zul je ook zien dat je eventuele kleine details niet zult vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het monteren of het plakken van de plinten. Wanneer je al de hele dag bezig bent en eindelijk de vloer erin hebt liggen kun je dit best makkelijk vergeten.