Uncategorized

De beste oude houten broodplanken voor in je huis

Houten planken zijn een simpel accessoire die toch erg veel sfeer naar je huis en interieur brengen. Vintage broodplanken zijn een favoriet onder de houten planken. Vintage broodplanken werden vroeger gebruikt om het deeg op te kneden en uit te rollen. Hier werd dan ook het gebakken en warme brood naderhand opgelegd en gesneden. Daar komt de naam broodplank vandaan. Tegenwoordig wordt een broodplank voor veel andere dingen gebruikt. Vintage is weer helemaal in en vintage broodplanken zijn hier een groot onderdeel van. De simpele maar impactvolle accessoire is een perfecte toevoeging aan elke keuken.

De verschillende functies van een vintage broodplank

Vroeger werd een vintage broodplank echt gebruikt voor het rollen van het deeg en snijden van het verse brood. Tegenwoordig kun je een vintage broodplank voor veel meer dingen gebruiken. Zo wordt het zelfs vaak als decorstuk gebruikt. Het zijn prachtige planken die je als statement piece in de keuken kunt hangen voor extra sfeer dimensie. Ook worden broodplanken tegenwoordig gebruikt als snijplanken, bijvoorbeeld om verse groentes of vlees op te snijden. Ook brood wordt er natuurlijk nog regelmatig op gesneden. Ook is een vintage broodplank een perfecte borrelplank. Leeg de plank vol met heerlijke kazen, worsten en andere snacks.

Zo kies je de juiste vintage broodplank

Broodplanken zijn er in de overvloed en ook vintage broodplanken zijn er nog veel te vinden. Deze zijn vroeger veel gebruikt en worden nog steeds op bepaalde plekken gebruikt. Hierdoor kun je veel goede vintage broodplanken vinden op het internet en in de winkels. Als eerste is het goed te bedenken waar je de broodplank voor wilt gebruiken? Wil je het als decorstuk? Waar komt de plank dan en hoeveel plek is hiervoor? Wil je de broodplank als borrelplank of snijplank gebruiken? Kies dan een broodplank die wat steviger is en niet zal gaat splinteren.