Uncategorized

De eerste indruk is het belangrijks

Terwijl je pennen online zit te bestellen en je zit te fantaseren over hoe succesvol je bedrijf gaat worden ben je nog helemaal niet van bewust dat je ondernemerschap al lang begonnen is. En het is al begonnen bij zoiets simpels als pennen bestellen. Want als ondernemer is het belangrijk dat jouw eerste indruk subliem is. Ik heb ooit een zeer ervaren schrijver horen vertellen over het verschil tussen een goede en geweldige schrijver. De geweldige schrijver kan ook goed zijn idee├źn vertellen aan andere mensen. Als ondernemer is dat voor jou niet echt anders eigenlijk. Als niemand naar jou wilt luisteren, doen jouw plannen er dan nog wel aan toe? Als je nu aan het twijfelen bent geslagen vrees niet. Ik heb een paar tips voor jou zodat jouw eerste indruk vlekkeloos verloopt.

  1. Je moet altijd een pen bij je hebben

Je kunt beginnen door Parker pennen te kopen. Het idee van dat je altijd een pen bij je hebt is dat zodra er iets ondertekend moet worden je het direct en gemakkelijk kan doen. Je wilt niet hebben dat iemand zegt dat ze jouw idee goed vinden maar zich bedenken terwijl er naar een pen wordt gezocht om iets te ondertekenen. En je wilt niet een goedkope pen uit je mouw halen. Het hoeft niet 24-karaats goud te zijn maar een beetje een fancy pen zorgt ervoor dat je indruk maakt op de persoon aan wie je jouw idee aan het vertellen bent. Daarnaast komt het vrij amateuristisch over, als je tijdens een belangrijke vergadering, de ander om een pen vraagt. Dan lijkt het net alsof je niet ge├»nteresseerd bent of simpelweg de overeenkomst niet belangrijk genoeg vindt. Anders had je wel een pen meegenomen naar de meeting. 

  1. Maar je moet niet wanhopig overkomen

Cross pen bedrukken is misschien een stapje te ver. Je moet er een goede balans in vinden. Je moet zorgen dat je laat zien dat je over voldoende zelfvertrouwen beschikt, maar aan de andere kant moet de ander ook niet merken dat je dat te graag wilt. Op het moment dat anderen merken dat je erg je best doet om zelfverzekerd over te komen, zullen ze je minder vertrouwen. Hierdoor kom je in een gesprek minder betrouwbaar over, waardoor een zakelijke overeenkomst minder snel zal worden besloten. Je wilt er dus stijlvol en elegant uitzien, zonder dat je schreeuwt om aandacht. 

  1. De greep van de pen

Het is ook belangrijk dat je pen goed in je schrijfhand ligt. Het is niet alleen comfortabel voor jezelf, maar het is ook belangrijk voor je spieren en gewrichten in je handen en armen. Zo kun je door een verkeerde houding, een tennisarm krijgen. Dit zijn dingen waar je op moet letten, zodat je blessures voorkomt. Daarnaast kun je een bult krijgen op je middelvinger, doordat je je pen daar te veel op laat rusten. Je lichaam past zich namelijk aan, aan jouw houding en manier van doen. Hierdoor kun je ook scheve vingers krijgen, doordat je verkeerd je pen vasthoudt. Het is dus veel meer dan alleen kijken of je links of rechtshandig bent.