Uncategorized

Voordelen van een douchedeur dat van glas is

In de moderne badkamer wordt tegenwoordig vrijwel altijd gebruik gemaakt van glas. Glas geeft de ruimte een stijlvolle uitstraling en daarnaast creëer je ook een open ruimte. Door een douchedeur op maat te laten maken, benadruk je dat extra. Wat zijn de voordelen van het gebruik van glas?

Glas in de badkamer

Je maakt dagelijks gebruik van je badkamer. Dit is dus een belangrijke plek in het huis. Vaak heb je maar weinig ruimte in een badkamer, dus je wilt de ruimte die je hebt dan zo efficiënt mogelijk benutten. Glazen douchedeuren en wanden kun je in elke maat laten maken en daardoor zijn ze goed te gebruiken voor het inrichten van een badkamer.

Glas lijkt heel breekbaar, maar dit is absoluut niet het geval. De douchedeuren zijn van gehard veiligheidsglas. Ook worden er hoge eisen gesteld als het om de veiligheid gaat. Om het glas in de badkamer zoveel mogelijk vrij te houden van kalkaanslag kun je voor een coating kiezen. Zo maak je het glas onderhoudsvriendelijker. Het blijft langer schoon en mooi. Ook bij het dagelijks gebruik van de badkamer. Kijk op glazz.nl voor het ruime aanbod aan douchedeuren.

Meer ruimte

Je kunt glazen douchedeuren verkrijgen in transparant glas of mat glas. Het voordeel van een matte variant is dat je meer privacy hebt onder de douche. Dit is wel zo fijn als meerdere personen tegelijk gebruik maken van de ruimte. Een transparante douchedeur heeft als voordeel dat de ruimte dan optisch een stuk groter lijkt. Door de transparantie van het glas betrek je de douchecabine bij de rest van je badkamer. Je kiest zelf welke deur je graag wilt. Deze keuze is wel afhankelijk van de grootte van de badkamer.

Een glazen deur op maat

Als je kiest voor een glazen douchedeur dan is eigenlijk bijna alles mogelijk. Je kunt de deur volledig op maat laten maken. Je kiest dan ook zelf voor het soort glas en de richting van de draai. Zo is er voor iedere badkamer een mooie en ook juiste deur te vinden.