Uncategorized

Bescherm uw zonnepanelen

Bouwpakket

Heeft u zonnepanelen bovenop het dak staan? Dan bent u goed bezig. Zonnepanelen zijn namelijk de toekomst van energie. En wie er het eerst bij is heeft er uiteindelijk het meeste baat bij. 

Zonnepanelen op het dak hebben staan is een goede milieubewuste keuze. Door schone energie te gebruiken draagt u op die manier niet bij aan het opwarmen van de aarde en dat supporten wij met ons hele hart. Naast de milieubewuste kant van zonnepanelen is er ook nog de portemonnee begunstigende kant. Zonnepanelen zijn namelijk naarmate de tijd vordert en je de zonnepanelen veel gebruikt een heleboel goedkoper dan niet schone energie.

 

Helaas hebben alle oplossingen weer hun eigen sub-problemen. Alhoewel zonnepanelen erg goed zijn voor het milieu en door het gebruiken ervan echt een verschil wordt gemaakt op de wereld, zijn er wel een aantal dingen waar je voor uit moet kijken.

Zonnepanelen moeten bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd worden schoongemaakt als je de maximale potentie van de panelen wilt bereiken. Maar een gevaarlijker probleem is vogels onder zonnepanelen. Omdat vogels onder zonnepanelen lekker warm en uit de wind zitten bouwen de gevleugelde vrienden hier vaak nesten onder. Dit vormt alleen een risico voor voor de vogel en voor de mens. Het wordt onder de zonnepanelen namelijk te warm, tot 70 graden zelfs. Als vogels in deze hitte hun eieren laten liggen terwijl ze voedsel aan het zoeken zijn, dan worden deze eieren letterlijk gekookt. De nesten, die natuurlijk uit takken bestaan, maken krassen op de zonnepanelen waardoor deze onherstelbaar beschadigd worden. Nog veel erger is dat deze takjes in de hens kunnen vliegen. Hiermee loop je het risico op een grote brand en dan ben je nog veel verder van huis. Zonnepanelen vogelwering zorgt ervoor dat vogels niet meer de mogelijkheid krijgen om zich onder de panelen te nesten. Zo bespaart dat beide de vogels en de mens een heleboel problemen.