Uncategorized

Isolatie van een huis

De wereld is steeds drukker bezig met de natuur. Of dat nou gaat om mensen die beweren dat de natuur een intrinsieke waarde heeft, of om mensen die de waarde van de natuur zien voor de menselijke economie en maatschappij, de samenleving is vandaag de dag druk bezig met natuurbescherming. Een belangrijk onderdeel daarvan is het tegengaan van de volgens de meeste wetenschappers door mensen veroorzaakte klimaatverandering. Door met zijn allen minder uit te stoten kunnen we het versterkte broeikaseffect verminderen en zo de opwarming van de aarde tot een minimum beperken. Ook de isolatie van een huis kan daarbij helpen. Door een huis beter te isoleren gaat er minder warmte verloren en zo kan je met dezelfde hoeveelheid energie het huis langer en beter warm houden. Daardoor hoeft er dus minder gas te worden verbrand voor het verwarmen van de huizen en zo kan je dus uitstoot van broeikasgassen die daardoor wordt veroorzaakt verminderen.

Er zijn een aantal manieren om huizen beter te isoleren. Een voorbeeld is het vervangen van de kozijnen. Ramen zijn vaak de plekken in een muur waar de meeste warmte verloren gaat. Hier is de muur wat dunner en is er dus minder materiaal om de warmte binnen te houden. Als de kozijnen niet goed zijn, zal de warmte ook daardoor ontsnappen en goede kozijnen kopen is dus voor energiebehoud erg belangrijk.

Een andere manier van isolatie is het vullen van de spouwmuur. De ruimte tussen de muren van een huis is bij oudere woningen vaak nog leeg. Hoewel zulke ruimte leeg ook helpt, is het nog beter om hier een vulling in te laten aanbrengen. Hiervoor kunnen allerlei soorten materialen worden geplaatst waardoor het huis een stuk zuiniger wordt. Naast deze twee dingen zijn er nog vele andere manieren om uw huis energie zuiniger te maken.