Uncategorized

Belang van goede kozijnen

In een huis gaat er bij de ramen veel warmte verloren. Deze warmte die wordt opgewekt door het verbranden van gas, draagt daardoor dus bij aan het versterkte broeikaseffect en zorgt er dus voor dat de aarde sneller opwarmt. Het is dus belangrijk dat we ons best doen die warmte te bewaren zo goed als mogelijk. Specifiek bij ramen zijn er meerdere manieren om die warmte te bewaren.

Een belangrijke manier is goede raamkozijnen kopen. Raamkozijnen zijn een belangrijk deel van de isolatie van een raam en moeten van een goed materiaal zijn om warmte vast te houden. Hout is een prima materiaal voor kozijnen, maar let dan wel op dat de kozijnen zo nu en dan een verfbeurt krijgen. Als dit niet gebeurt dan kan het hout gaan rotten en dan is het qua isolatiewaarde nogal waardeloos. Je kan ook ervoor kiezen om een ander materiaal te nemen. Kunststof kan bijvoorbeeld erg goed worden ingezet als kozijn. Dit soort materiaal wordt ontworpen speciaal voor de plek waar het wordt aangebracht en dus is er veel aandacht in gegaan om een goed isolerend onderhoudsvriendelijk materiaal te maken. Alleen de uitstraling weerhoudt mensen vaak van kunststof kozijnen bestellen, die toch volgens veel mensen minder mooi is dan die van hout. 

Naast kozijnen is het natuurlijk ook belangrijk en misschien wat meer voor de hand liggend om dubbelglas te nemen. Hierbij wordt er een extra laag glas aangebracht bij het raam met daartussen een heel klein laagje lucht. Door dat kleine lucht laagje zal dit zorgen voor veel betere isolatie bij het raam en zal er dus veel minder energie verloren gaan bij de ramen. Wat ook steeds vaker gebeurt is dat er drie dubbel glas wordt geïnstalleerd op plekken. Hierbij is het principe hetzelfde, maar wordt er voor extra effect meer glas toegevoegd.