Woontips

Woning opnieuw inrichten? 3 decoratietips

Heb je net een nieuwe woning gekocht? Of misschien is het hele huis net verbouwd? Het opnieuw inrichten van het interieur is erg leuk, maar het kan misschien ook voor veel stress zorgen. Want voor welke interieurstijl kies je? En hoe ga je de ruimtes leuk decoreren? Het is natuurlijk afhankelijk van de smaak van jou en je huisgenoten, maar er zijn wel een aantal leuke accessoires die in elk huis goed staan. Dit zijn onze drie decoratietips voor het opnieuw inrichten van je woning. 

1. Planten kunnen niet ontbreken in het interieur

Zoek je nog een aantal leuke decoratiestukken in huis? Planten staan altijd goed in het interieur. Ze zijn niet alleen erg sfeervol, maar brengen ook een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee. Met planten houd je namelijk de luchtvochtigheid in je woning op peil. Kamerplanten filteren de lucht in huis en zorgen ervoor dat je schone, frisse lucht inademt. 

Heb je eigenlijk geen groene vingers, maar wil je wel graag groen in huis halen? Tegenwoordig bestaan er een hoop mooie nep planten die niet van echt te onderscheiden zijn. 

2. Maak de woning persoonlijk met foto’s

Als je net verhuisd bent, kan de woning nog een beetje onpersoonlijk aanvoelen. Maar gelukkig kun je dit probleem heel makkelijk verhelpen. Zet gewoon een aantal leuke foto’s neer! Je kunt ervoor kiezen om een fotolijstje met een mooie vakantiefoto aan de muur te hangen, of creëer een echte eyecatcher met een grote fotowand. 

Kies eerst de foto’s uit die je wilt tentoonstellen en match hier vervolgens een fotolijst bij. Bij Fotolijsten-Online vind je een ruim aanbod aan portretlijsten, houten fotolijsten en nog veel meer. 

3. Kies een kleurenthema 

Ga je binnenkort shoppen voor accessoires? Dan is het handig om van tevoren een kleurenthema te kiezen. Kies twee tot vier kleuren uit die goed bij elkaar matchen. Kies deze kleuren niet zomaar uit, maar kijk wat goed bij jouw interieur past. Heb je de muren bijvoorbeeld in een opvallende kleur geschilderd? Dan kun je het beste voor accessoires kiezen met neutrale tinten. Met een kleurenthema wordt het shoppen ook een stuk makkelijker!