Woontips

Zelfstandig je huis verven!

Verf is een vloeistof of pasta die wordt aangebracht op oppervlakken zoals muren, doek of papier, hetzij om ze te versieren of te beschermen. Het wordt al minstens 6.000 jaar gebruikt. Het vroegst bekende gebruik van verf was ongeveer 40.000 jaar geleden. Schilderen is een van de oudste en meest toegankelijke vormen van kunst. De kleuren die bij het schilderen worden gebruikt, kunnen natuurlijk of kunstmatig zijn. Er zijn vele soorten verf op de markt. Welk type verf u gebruikt, hangt af van het oppervlak dat u verft, de tijd die u wilt dat de verf meegaat en uw budget.

Verfmerken zoals Sigma verf en Sikkens staat bekend om hun kwaliteit en daarom kopen mensen deze merken voor hun huizen en kantoren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en kwaliteitsniveaus. Het schilderen van uw huis is een geweldige manier om het uiterlijk te verbeteren en maken het aantrekkelijker voor kopers als je ooit wilt om het later te verkopen.

Het belang van de juiste verf

Verf wordt vaak aangebracht op oppervlakken zoals muren, meubels en andere voorwerpen om ze te beschermen tegen slijtage.  Er zijn twee soorten verf: binnenverf, die wordt gebruikt voor oppervlakken binnenshuis, zoals muren, plafonds en meubels; en buitenverf voor oppervlakken buitenshuis, zoals muren, schuttingen of loodsen.

Als huiseigenaar, wordt u geconfronteerd met de ontmoedigende taak van het schilderen van uw huis. In theorie zou u uw huis om de vijf jaar moet schilderen om het er fris en nieuw uit te laten zien. Maar wat voor soort verf moet u gebruiken?

Sigma en Sikkens, dé verfmerken van het moment

Er zijn tegenwoordig vele soorten verf op de markt, maar in dit artikel zullen we ons op twee soorten richten: Sigma en Sikkens.

Sigma is een Nederlands bedrijf dat verven produceert voor zowel binnen- als buitengebruik. Zij bieden een uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten die in meer dan 100 landen wereldwijd te vinden zijn. Ze maken al verven sinds 1887 en zijn vanaf het begin een van de pioniers in de industrie geweest.

Sikkens is een Nederlands bedrijf dat verven produceert voor zowel binnen- als buitengebruik. Zij bieden kwalitatieve verf aan dat jarenlang meegaat. Het grote voordeel ten opzichte van goedkopere merken is dat Sikkens verf kleur en behoudt en kras vast is. 

Mocht je online verf bestellen, denk dan zeker na over het juiste verfmerk wat jij gaat bestellen!