Woontips

Zo verhuur jij je woning

Het verhuren van je woning kan een goede manier zijn om je inkomen te verhogen. Het kan je helpen om onder een hoge hypotheeklast uit te komen. Bovendien kun je je eigen woning verhuren terwijl je wacht op het perfecte moment om je huis te verkopen. Houd er echter rekening mee dat het huren van een huis niet zo eenvoudig is als je denkt. Er zijn veel voorbereidingen die je moet treffen. Voordat je het huis gaat verhuren, dien je je te informeren over de verantwoordelijkheid van een verhuurder. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor reparaties en onderhoud van het onroerend goed, vooral die welke verband houden met de veiligheid van het huis. Als je bereid bent om je woning te verhuren, kun je de volgende tips volgen.

Bereid je huis voor op huurders

Je huis voorbereiden op huurders is een van de eerste dingen die je moet doen voordat je op zoek gaat naar huurders. Je wilt ervoor zorgen dat je het hele huis schoonmaakt en eventuele reparaties uitvoert. Je moet bijvoorbeeld lekkende kranen of gloeilampen repareren of versleten tapijten of beschadigde muren vervangen. Je moet er ook voor zorgen dat de apparaten in je huis zijn bijgewerkt met nieuwere modellen. Oudere apparaten kunnen erop wijzen dat je het onderhoud aan de rest van het huis niet hebt bijgehouden. Je kunt je huis verhuren aan expats, maar zorg er eerst voor dat alles goed werkt.

Breng je huis op de markt

Vervolgens moet je je huis op de markt brengen. Laat het vermelden op online platforms met vakantiewoningen. Dit platform is een goede keuze als je je woning slechts voor een tijdelijke periode wilt verhuren. Misschien wil je het zelfs in de plaatselijke krant laten vermelden als je erover denkt om het voor een langere periode te verhuren. Als je het moeilijk vindt om huurders te vinden, kun je een makelaar inhuren. Makelaars zijn ervaren in het zoeken naar kopers of huurders voor het onroerend goed. Zij kunnen alles regelen wat te maken heeft met de verkoop of verhuur van je huis. Zij maken foto's van je woning, zetten deze op de website en begeleiden de huurder bij de bezichtiging. Makelaars zullen echter een commissie vragen wanneer ze een huurder voor je huis vinden.

Selecteer de huurder zorgvuldig

Als je ervoor kiest om de huurder zelf te vinden, moet je een antecedentenonderzoek bij hen en hun gezinsleden uitvoeren. Je wilt er zeker van zijn dat zij de huur op tijd betalen en goed voor je huis zorgen. Het is belangrijk dat je hen vragen stelt over waarom ze verhuizen, hoeveel gezinsleden bij hen zullen wonen en wat voor werk ze doen. Je moet ook om hun referenties vragen en contact opnemen met die mensen om te zien of wat de sollicitant zegt waar is. Als je eenmaal een goede huurder hebt gevonden, zul je met hen moeten onderhandelen over de huurovereenkomst. Je moet beslissen wanneer de huurovereenkomst begint en eindigt en hoeveel huur ze elke maand zullen betalen.