Woontips

Tips bij goedkope keuken kiezen

Als je een goedkope keuken gaat kopen is het belangrijk dat je de juiste keuzes maakt zodat je een model aanschaft dat voldoet aan je verwachtingen en waar je lang plezier van hebt. Dat laatste mag de basis zijn van je keuze. Keukeninrichting koop je niet elke dag en met een nieuw model doe je meestal heel wat jaren. Wat het budget ook is, kies een model dat tegen een stootje kan. We hebben in dit artikel allerlei tips voor je uitgewerkt om het juiste model te kiezen als je een beperkt budget hebt. Lees dus snel verder en vindt moeiteloos het model van je dromen.

Zorg dat je goed weet wat je wilt

Bij goedkope keuken kiezen is het belangrijk dat je goed weet wat je wilt. Je hebt immers een beperkt budget en wilt er alles uithalen wat er mogelijk is. Bepaal welke apparaten je veel gebruikt en die onmisbaar zijn. Kijk naar de mogelijkheden van een betaalbaar werkblad dat voldoet aan je wensen. Ontdek welke stijl je het meeste aanspreekt en welk type keuken het beste bij je past. Als je goed weet wat je wilt kun je heel gericht op zoek naar de mogelijkheden die er zijn binnen het budget dat je hebt. Stel ook altijd een budget op basis van je ideale model. Vergeet in je budget niet een post onvoorzien op te nemen. Anders kom je alsnog voor onaangename verrassingen te staan.

Bepaal de afmetingen van de goedkope keuken

Bij goedkope keuken is het ook belangrijk om de goede afmetingen te bepalen van het model dat je wilt. Begin met het opmeten van de ruimte die je hebt en kijk wat er binnen die ruimte mogelijk is. Ga je een keuken vervangen dan weet je al wat een mogelijke inrichting. Misschien vind je de huidige inrichting prima, maar het kan ook zijn dat je andere wensen hebt. Als je de maten van de ruimte hebt opgemeten kun je gaan kijken wat er nog meer mogelijk is qua inrichting. Zorg er altijd voor dat je nog voldoende bewegingsruimte hebt en dat deuren makkelijk open kunnen.

Ga voor een simpel model zonder poespas

Bij goedkope keuken is het handig om te kiezen voor een model zonder poespas. Hoe simpeler, hoe beter het vaak is voor de prijs. Je kunt kiezen voor allerlei innovatieve hoogstandjes, maar meestal hangt er ook een prijskaartje aan. Een keukenkastje zonder soft closing systeem is vaak goedkoper dan een kastje met dat systeem.

Kies slim de apparaten bij de goedkope keuken

Ook qua apparatuur kun je slimme keuzes maken. Ga ook hier voor de basics. Bedenk welke functies je gebruikt bij je oven bijvoorbeeld en kies een model met die functies. Als je de oven bijvoorbeeld alleen gebruikt om een broodje te bakken heb je geen oven nodig waar ook een stoomfunctie op zit. En als je de magnetron alleen gebruikt om af en toe een maaltijd op te warmen hoeft deze niet ook een oven- of een grillfunctie te hebben.

Als je weet welke functionaliteit je zoekt in de apparaten van jouw goedkope keuken kun je kijken naar betaalbare modellen.