Woontips

Hallo 2023! Alvast even vooruitkijken op woongebied

Oké, oké, we zitten nog in het staartje van 2022 maar stiekem even vooruit kunnen we toch niet laten. Zeker niet als het gaat om de woontrends van 2023. Ben jij ook zo benieuwd wat we komend jaar kunnen verwachten op dit front? Lees dan vooral verder. Hieronder een aantal toffe trends waar je gelijk enthousiast van wordt.

Paars, paarser, paarst
Ben jij helemaal verzot op de kleur paars en heb je die jarenlang gemist in het woonaanbod? 2023 wordt jouw jaar, want paars is helemaal trending. Met deze kleur kun je het zo bont maken als je wilt. Een dieppaarse kleur op de muur, kaarsjes in zacht lila, een auberginekleurige aankoop uit de kringloopwinkel, you name it. Paars kleurt heel mooi bij aardetinten en dat komt van pas, want ook de aardetinten zijn hip en happening.

Groen doen
Niet alleen blijft groen een trendkleur, ook groen denken is en blijft populair! Dit mag gevierd worden. Wil je ook groen doen, kies dan voor handgemaakte producten en gerecyclede materialen. Zelf kun je meubels waar je een beetje op uitgekeken bent ook nieuw leven inblazen. Het web staat vol met toffe DIY-projecten. Met een nieuwe look kan zo’n meubel misschien nog jaren mee en boost het meteen je interieur. 

Back to the ‘70’s
Met interieurtrends geïnspireerd op de jaren 70 kies je voor funky gezelligheid. Denk aan een huisbar, een vloerkleed dat even retro als comfortabel is, behang met een gestreepte print en details van chroom. Oude en nieuwe meubels combineren past heel goed binnen deze trend. En ook trendkleuren als terra, bruin, groen sluiten perfect aan bij de seventies vibe.

Beige comfort
Houd je van een iets rustiger interieur? Dan past deze trend met in de hoofdrol beige vast bij jou. Jezelf omringen met beige tinten brengt rust in je interieur en in je hoofd. Natuurlijk mag er best kleur toegevoegd worden. Bijvoorbeeld met aardetinten, groen en grijs. Wat mooi aansluit bij een beige geïnspireerd interieur zijn meubels met organische vormen. Deze voelen door de zachte rondingen ook meteen rustgevend en comfortabel aan.

Meer trends
Naast bovenstaande trends heeft 2023 nog veel meer ontwikkelingen op woongebied voor je in petto. Wil je meer lezen over de woontrends voor volgend jaar? Neem dan eens een kijkje op de inspiratie pagina van Kapenga. Is er een trend die je meteen helemaal aanspreekt, dan kun je op Kapenga.nl ook gelijk bijpassende meubels, verlichting en accessoires vinden. Snuffelen maar!