HurenKopen

Stressvrij verhuizen

Verhuizen, een stressvolle periode. Het wordt zelfs gezien als één van de meest stressvolle momenten in ons leven. Er komt namelijk erg veel bij kijken. Je moet van alles regelen, al je spullen inpakken, klussen in het nieuwe huis en dan hebben we het nog niet eens over de mentale druk. Maar je kunt wel iets doen om de stress van het verhuizen te beperken. Wij helpen je met deze tips om (bijna) stressvrij de verhuisperiode in te gaan.

Begin op tijd met inpakken

Het is erg belangrijk dat je op tijd begint met het inpakken van je spullen. Je wilt natuurlijk niet op de dag van de verhuizing nog dozen moeten inpakken. Begin een paar weken van tevoren met het inpakken van de spullen die je nauwelijks gebruikt. Deze spullen mis je toch niet. Als je dichterbij de verhuisdag komt, begin je met de belangrijke dingen in te pakken.
Hanteer ook een inpak strategie. Begin niet in elke kamer met een beetje inpakken, maar gebruik een bepaalde volgorde. Begin bijvoorbeeld bij de kledingkast, dit is vaak de zwaarste taak. Pak daarna de rest van je slaapkamer in en ga vervolgens door naar de badkamer, huiskamer en keuken.

Label alle dozen

Niets is vervelender dan niet meer weten in welke doos wat zit. Zorg daarom dat alle dozen gelabeld zijn. Schrijf er bijvoorbeeld met grote letters op wat er in zit en naar welke ruimte het moet. Iedereen kan dan zien waar de doos heen getild moet worden, zo voorkom je onnodig sjouwen. Als je breekbare spullen inpakt, zet dit dan ook op de doos.

 

Denk ook eens aan het maken van een checklist. Dit maakt het verhuizen veel gemakkelijker voor jezelf. Op een verhuis checklist houd je bij wat je allemaal moet doen en wat je allemaal nog moet inpakken. Maar ook dingen zoals het regelen van vergunningen kun je op de checklist zetten. Met een checklist ga je niks meer vergeten.

Schakel hulp in!

Wordt het je allemaal iets te veel? Schakel dan een professioneel verhuisbedrijf in. Een verhuishulp hoeft helemaal niet duur te zijn en het scheelt je een hoop stress. Met een verhuisbedrijf bespaar je niet alleen veel tijd, ook voorkom je lichamelijke klachten en je eigendommen blijven ongedeerd.

De verhuizers kunnen  je helpen met de gehele verhuizing: inpakken, uitpakken en monteren. Maar doe je dit liever zelf? Je kunt ook alleen hulp inschakelen bij het transport. Dit scheelt je al veel stress!