Verkopen

Je woning sneller verkopen: 3 bewezen tips

Wil je jouw woning zo snel mogelijk verkopen? Misschien omdat je anders te maken krijgt met dubbele lasten? Het is natuurlijk van tevoren lastig te zeggen hoe snel jouw huis verkocht gaat raken. Maar je kunt wel een aantal dingen doen om de verkoop te versnellen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om goede foto’s te maken, maar ook lichte wanden vergroten de verkoop. Hieronder delen we drie bewezen tips die helpen bij het verkopen van jouw huis. 

1. Laat goede foto’s maken

Mensen bepalen aan de hand van foto’s of zij interesse in jouw woning hebben of niet. Dit maakt het maken van goede foto’s heel erg belangrijk. Huur het liefst een professionele fotograaf in met ervaring. Op deze manier worden alle ruimtes goed op de foto gezet en krijgt de kijker een realistisch beeld van de woning.
Laat je woning het liefst fotograferen als de zon schijnt. Een licht huis ziet er namelijk een stuk beter uit. Trek de gordijnen helemaal open en gebruik een lamp op plaatsen waar het donker is. 

2. Fris het interieur op

Heb je een uitgesproken interieur? Misschien heb je een aantal rode wanden in de woonkamer? Dit kan jij heel erg mooi vinden, maar niet iedereen heeft dezelfde stijl als jij. Daarom is het aan te raden om de woning zo neutraal mogelijk aan te kleden. Schilder die rode wanden in een basiskleur, het liefst kies je natuurlijk voor wit. Dit is een kleine investering, maar het kan veel invloed hebben op de snelheid van de verkoop.

3. Voeg persoonlijkheid toe aan de woning

Je hebt misschien de neiging om de hele woning netjes op te ruimen voor de foto’s en bezichtigingen. Maar dit kun je juist het beste niet doen. Een strak opgeruimd huis kan namelijk kil aanvoelen en dit is uiteraard niet de bedoeling. Zorg ervoor dat alles schoon is, maar voeg ook een beetje persoonlijkheid toe. Denk hierbij aan een bos bloemen op tafel en kussens op de bank.

Wil jij je woning verkopen? Dan is het altijd goed om een verkoopmakelaar in te schakelen. De verkoopmakelaars van MB Makelaars zorgen ervoor dat jouw snel en tegen een goede prijs verkocht wordt.