Woontips

On trend: plasmafilter voor de afzuigkap

Traditionele koolstoffilters verdwijnen steeds meer naar de achtergrond met de groei van de populaire plasmafilter.
Maar wat zijn nu precies de voordelen van plasmafilters? Waarom zou je hiervoor kiezen?

Plasmafilter voor de afzuigkap

Plasmafilters worden steeds vaker gebruikt in afzuigkappen vanwege hun effectiviteit bij het verwijderen van luchtverontreinigende stoffen en geuren uit de keuken. Niet langer ontsnappen kookdampen aan de afzuigkap en daarbij wordt de opge

Ontdek snel zelf de vele voordelen van plasmafilters:

  • Effectieve verwijdering van geuren: Plasmafilters gebruiken elektrostatische energie om de moleculen van geuren af te breken. Dit zorgt ervoor dat de geuren volledig uit de lucht worden verwijderd, in tegenstelling tot traditionele koolstoffilters die de geuren alleen maar maskeren.
  • Verwijdering van schadelijke stoffen: Plasmafilters zijn effectief in het verwijderen van schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen en tolueen uit de lucht. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.
  • Warmte wordt niet langer afgevoerd: Tijdens het koken creëer je warmte. Het fijne van een plasmafilter systeem is dat er geen afvoer naar buiten meer nodig is. Op deze wijze wordt warme (kook) lucht dus niet langer naar buiten getransporteerd, maar wordt na reiniging weer terug de ruimte in gebracht.
  • Makkelijk te onderhouden: Plasmafilters hebben geen vervanging nodig, in tegenstelling tot koolstoffilters die regelmatig vervangen moeten worden. Het enige onderhoud dat nodig is, is het schoonmaken van de filterplaat met een vochtige doek.
  • Langere levensduur: Plasmafilters hebben een langere levensduur dan traditionele koolstoffilters, omdat ze niet verstopt raken door opgehoopt vet en vuil.
  • Energiezuinig: Plasmafilters hebben een laag energieverbruik, wat betekent dat ze niet veel extra kosten aan de energierekening toevoegen.
  • Een van de meest voorkomende filters is de guc1314 PlasmaMade

Al met al bieden plasmafilters in afzuigkappen een aantal voordelen, waaronder effectieve geurverwijdering, verwijdering van schadelijke stoffen, gemakkelijk onderhoud, lange levensduur en energiezuinigheid. Dit zijn natuurlijk geweldige voordelen ten opzichte van de ouderwetse koolstoffilters. Ook in reeds bestaande afzuigkappen kun je gewoon een plasmafilter plaatsen.

Naast de plasmafilter kun je nog meer doen om schone lucht binnenshuis te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld een table air cleaner aanschaffen die eveneens de binnenlucht reinigt.

Meer weten? Bezoek snel Plasmafilterstore.nl.