Woontips

3 Tips voor gemeubileerd verhuren

Twijfelaar

Gemeubileerd verhuren brengt vele voordelen. Hierdoor is het aantrekkelijker om voor hiervoor te kiezen. Natuurlijk moet je het wel goed doen, wil je ook huurders aantrekken. Als gemeubileerd verhuurd met matige meubels en inrichting zal er minder interesse zijn. Hoe zorg je ervoor dat jouw appartement of woning tóch wel aantrekkelijk wordt voor huurders? Hier drie tips!

Kies voor tijdloos

Zorg voor een type interieur dat in elke tijd mooi zal zijn. Een simpel Scandinavisch interieur doet het altijd goed en door het op te fleuren met planten krijgen mensen een huiselijk gevoel. Zorg voor neutrale kleuren en vergeet ook niet wat decoratie aan te schaffen. Niet alleen meubels maken het huis, maar ook de decoratie. Denk hierbij aan schilderijen of muurdecoratie.

Gezin of enkeling?

Kijk goed naar jouw huis of appartement en wat voor soort mensen je wilt trekken. Als je een gezin in jouw huis wilt hebben, dan is het handig om ook een kamer in te richten voor kinderen. Dit maakt het voor gezinnen met kinderen extra aantrekkelijk om te huren, aangezien ze zelf minder hoeven te investeren allerlei voorzieningen voor hun kinderen.

Heb je een appartement die je verhuurt voor één persoon? Dan moet je natuurlijk ook jouw inrichting aanpassen. Vooral belangrijk is de bedkeuze. Het kan heel verleidelijk zijn om te kiezen voor een standaard eenpersoonsbed. Toch is het beter om in dit geval te kiezen voor een twijfelaar. Een enkeling kan uiteraard in een relatie zijn en dan is het wel zo fijn als zijn/haar partner ook kan blijven slapen. Daarnaast is meer ruimte in bed nooit mis.

Luxes

Heb je al een mooi interieur afgestemd op de huurders die je wilt trekken? Dan kun je nog kijken naar luxe extraatjes. Dit kunnen bijvoorbeeld een koffiezetapparaat zijn of een speelhoek voor kinderen. Iets wat ze niet in elk huurhuis of huurappartement kunnen vinden. Waarom moeten ze jóuw huis of appartement huren?

Met al deze voorzieningen en luxes kun je uiteraard ook meer huur vragen. Het voordeel van gemeubileerd verhuren is dat je vaak tijdelijke huurders trekt. Deze huurders huren vaak op korte termijn en hebben minder problemen met tijdelijk meer besteden. Zo kun je veel meer profiteren van jouw woning dan als je een lange termijn huurder zoekt.