Woontips

Vandalisme, wat doe je eraan?

Buitencamera

Heb jij jouw huis of appartement in een wat slechtere buurt staan? Dan kun je vaak het target worden van vandalisme en inbraken. Dit is voor jou, maar ook jouw huurders niet ideaal. Wat kun je hier allemaal aan doen? Dat lees je hier!

Camera’s

Je kunt natuurlijk als makkelijkste stap ervoor kiezen om een aantal beveiligingscamera’s te installeren. Zo kun je kiezen voor een buitencamera, zodat je de daders op tijd aan ziet komen. Er zijn verschillende soorten camera’s, maar het is belangrijk dat bij het kiezen van de camera er goed gelet wordt op een aantal eisen. Vandalen en inbrekers zullen voornamelijk ‘s nachts actief zijn. Kies daarom een camera die goed in het donker kan filmen. Bijvoorbeeld een Hikvision camera met Darkfighter technologie.

Ook moet je nadenken over de soort camera. Je hebt standaard camera’s die de beelden opslaan en je kunt ze dan terug kijken. Soms is het wel fijn om meteen even te kunnen kijken of er niets aan de hand is. Dan is de beste keus een HD IP camera. Dit is een High Definition Internet Protocol camera. Simpelweg betekent dit dat je de beelden live kunt bekijken vanuit jouw eigen huis of op mobiel. Zolang je internetverbinding hebt is het mogelijk.

Je hebt ten slotte ook verschillende modellen camera’s. Zo heb je bullet camera’s, dome camera’s en eyeball camera’s. Deze hebben weer allemaal hun eigen eigenschappen. Bullet camera’s zijn duidelijk zichtbaar en dus ideaal voor het afschrikken van vandalen en inbrekers. Als ze doorhebben dat ze gefilmd worden dan haken ze al snel af. Dome camera’s zijn minder zichtbaar, vooral als je kiest voor een zwarte camera.

Alarm

Naast camera’s kun je er ook voor kiezen om een alarmsysteem te installeren. Op deze manier kun je meteen een melding krijgen mocht je niet op het moment op de hoogte zijn van de situatie en iemand tóch het huis in proberen te komen. In combinatie met een sirene kun je meteen de vandalen en inbrekers afschrikken. Als je ook nog camera’s hebt, kun je meteen de beelden gebruiken om aangifte te doen bij de politie. Zo zullen ze niet nog een poging wagen.

Dus heb je veel vandalen in de buurt? Zorg dan voor wat extra veiligheid om jouw huis en huurders. Natuurlijk kun je voor deze investering ook meer huur vragen. Je zorgt immers wel voor een stukje veiligheid voor jouw huurders.