Woontips

Ideale huurplek voor expats? Denk hier aan!

Tweedehands bureaustoelen

Expats zijn hier tijdelijk en komen van het buitenland. Dit betekent een andere cultuur en veel onzekerheden. Ze zijn vaak niet bekend met onze cultuur en dus ook niet met onze ‘normaal’. Hoe zorg je ervoor dat je een ideale huurplek voor deze expats kunt creëren? Hier zijn enkele dingen waar je aan moet denken!

Locatie

Aangezien expats uit het buitenland komen, zullen ze niet zo snel bekend zijn met de omgeving. Tenzij ze er natuurlijk al eerder zijn geweest. Hierdoor is het belangrijk dat je kiest voor een gunstige locatie, mocht je nog geen woning gekocht hebben. Ideale locaties voor expats zijn afhankelijk van welke branche expats je wilt targeten. Standaard bedrijven mensen? Of meer richting een medisch vakgebied? Op basis hiervan kun je een geschikte locatie kiezen. Stel je wilt medische expats targeten, dan kun je in de buurt van een UMC (Universitair Medisch Centrum) een woning zoeken.

Op deze manier geef je ze de mogelijkheid om zo snel en simpel mogelijk op hun werklocatie te komen. Daarnaast kun je ook kijken naar voorzieningen zoals supermarkten. Hoe dichterbij alles is, hoe meer wenselijk het is voor een expat. Zo hoeven ze zo min mogelijk moeite te doen om alles in huis te halen en naar werk te gaan.

Inrichting

Een expat is een tijdelijke huurder en ze komen uit het buitenland. Dit houdt in dat ze waarschijnlijk geen meubels hebben of er niet in willen investeren. Zorg er daarom voor dat je gemeubileerd verhuurd. Dit is wel een investering, maar je kunt zelf ook extra huur vragen voor het gebruik van de meubels. Je hebt het dus ook zo terugverdiend. Daarnaast kun je zelfs kiezen voor het kopen van tweedehands bureaustoelen, banken of bedden. Kijk wel goed naar de staat van de producten. Ze moeten er uiteraard wel goed uit zien.

Ten slotte, probeer de ruimte neutraal in te richten. Zorg wel voor enkele sfeerelementen zoals planten en schilderijen. Vermijd felle interieur keuzes en kleuren, want uiteindelijk zal een expat het wel als een tijdelijk thuis zien. Als je dan niet houdt van felle kleuren, zal je toch eerder kijken naar een andere woning. Een neutraal en modern interieur doet het altijd wel goed.

Als kers op de taart: zorg ervoor dat jouw advertenties in zowel Nederlands als Engels zijn. Expats uit het buitenland en zullen dus geen Nederlands kunnen. Gebruik dus op z’n minst Engels in jouw advertenties. Als je andere talen kunt spreken, kun je deze ook toevoegen.