Uncategorized

6 redenen waarom je asbest moet laten verwijderen

asbest verwijderen

Steeds meer mensen laten asbest uit hun huizen, kantoren of andere gebouwen verwijderen. En ook jij hoort steeds meer verhalen over asbest en waarom je dit echt niet in je gebouw moet laten zitten. Maar waarom is het verwijderen van asbest voordelig en wat heb je er nu precies zelf aan? Om deze twijfel weg te nemen en ervoor te zorgen dat jij ook aan asbestsanering gaat doen, staan hier de belangrijkste redenen voor je op een rij. 

1. Gezondheid

Allereerst is een belangrijke reden om te kiezen voor het verwijderen van asbest, de kankerverwekkende deeltjes die er in zitten. Als het asbest schade oploopt dan komen deze deeltjes vrij en kun je ernstige gezondheidsschade oplopen. 

2. Verbouwing of renovatie

Sanering van asbest wordt aangeraden als je gaat verbouwen of renoveren. Zoals al eerder genoemd komen er schadelijke stoffen vrij als asbest schade oploopt en deze kans is groot tijdens bijvoorbeeld een verbouwing. Daarom zou dit een goede reden kunnen zijn om dan meteen al het asbest te laten verwijderen. 

3. Duurzaamheid

Daarbij kan het zo zijn dat asbest het duurzame imago van het gebouw wegneemt. Een dak van asbest wordt bijvoorbeeld niet meer gezien als iets van deze tijd en er zijn vele andere, meer duurzame oplossingen die voor een beter alternatief zouden kunnen zijn. Wil je je gebouw duurzaam houden dan zou je er voor kunnen kiezen om asbest te laten verwijderen. 

4. Hypotheekvoorwaarden

Het komt voor dat banken en hypotheekverstrekkers afzien van een hypotheek voor een gebouw omdat er asbest in zit. Dit haalt namelijk de waarde van het gebouw naar beneden en zij weten dat ze er vanuit kunnen gaan dat de asbest alsnog verwijderd zal moeten worden, wat weer extra kosten oplevert. 

5. Waardestijging

Wil je je huis of het gebouw wat je bezit verkopen, maar zit er asbest in of op? Dan kun je er al vanuit gaan dat je er minder voor zal krijgen dan dat je de asbest laat verwijderen. Dus wil je de waarde van je gebouw laten stijgen, zorg dan voor asbestsanering. 

6. Polisvoorwaarden

Door asbest kunnen verzekeraars beperkingen opleggen als het over dekking gaat. Je bent dus minder goed verzekerd als er asbest te vinden is in jouw gebouw. Maar ook als mensen in jouw omgeving last krijgen van hun gezondheid door asbest, ben je minder goed verzekerd.

 

Overtuigd om asbest te laten verwijderen door een professionele partij? Gaertner Milieutechniek is werkzaam door heel Nederland en is gespecialiseerd in asbestsanering.