Uncategorized

Aandachtspunten bij aanschaf van een (tweedehands) aanhanger

Als jij van plan bent om een aanhanger aan te schaffen, dan zijn er natuurlijk wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ook vooral bij het aanschaffen van een tweedehands aanhangwagen moet je goed letten op een aantal dingen. Lees vooral verder om er achter te komen waar je allemaal rekening mee moet houden. 

De banden van de aanhangwagen 

Ten eerste moet je goed letten op de kwaliteit van de banden. Bij een gebruikte aanhangwagen is het namelijk zo dat deze kwaliteit slechter of dat ze versleten kunnen zijn. Als er sprake is van slijtage dan kan het zijn dat er scheuren ontstaan in de band. Check ze daarom extra goed. 

Het chassis van de aanhangwagen

Daarnaast moet je goed letten op het chassis van de aanhangwagen. Als er roest op de chassis zit, betekent dat er wellicht geen goed onderhoud is verricht. Verder moet je ook goed kijken naar de assen. Bijvoorbeeld of ze niet krom zijn getrokken. 

De vloer van de aanhangwagen 

Verder is het ook super belangrijk om te kijken of de vloer van de aanhangwagen wel in orde is. Het kan namelijk nogal een duur geintje worden als je deze zou willen veranderen. 

De verlichting van de aanhangwagen

Je moet goed kijken of de verlichting van de aanhangwagen wel goed is. Als er sprake is van meerdere defecten, dan kan het zo zijn dat er meer mis is dan alleen een kapot lampje. 

Andere belangrijke onderdelen

Verder zijn het neuswiel, de koppeling, de remmen en het sluitwerk ook super goed om na te kijken. Als je bijvoorbeeld een defecte koppeling hebt, dan kan dat levensgevaarlijke situaties veroorzaken. 

Tip voor het kopen van aanhangers 

Het is altijd goed om te vragen aan de voormalige eigenaar naar de geschiedenis van het onderhoud. Heeft diegene goed voor de aanhangwagen gezorgd en hoe oud is de aanhangwagen? Wanneer is een laatste onderhoudsbeurt geweest? Dat soort vragen zijn super belangrijk. Vertrouw je het toch niet en wil je liever een nieuwe aanhangwagen aanschaffen? Neem dan een kijkje bij de aanhangers van HAPERT. Dit Nederlandse merk is al jaren marktleider van de Benelux op het gebied van licht aanhangwagens. Stevigheid en betrouwbaarheid, dat is waar HAPERT voor staat.