Uncategorized

Waarom je kruipruimte uitgraven voor extra woonruimte?

Onder vrijwel elke woning is een kruipruimte te vinden. Deze kruipruimte kun je dankzij een relatief nieuwe methode laten ombouwen tot woonruimte. Maar om dat te kunnen doen is het inhuren van een gespecialiseerd bedrijf wel belangrijk. Een gespecialiseerd bedrijf zal de kruipruimte uitzuigen en zand, grond of stenen netjes afvoeren.

Op deze manier kun je de ruimte in een woning makkelijk uitbreiden. Handig als je een extra kamer nodig hebt. Bovendien zorgt het ook voor meer waarde van je woning. Je kunt je misschien voorstellen dat een woning met meer kamers ook meer waarde zal hebben. De investering draagt dus indirect bij aan de waardevermeerdering van je huis.

Neemt geen andere ruimte in beslag

Waar een uitbouw een deel van je tuin in beslag neemt doet het uitzuigen van je kruipruimte tot woonruimte of opslag dit niet. Het heeft dus een groot voordeel als je naar je zin woont, je tuin wilt houden en geen dakkapel wil plaatsen of de ruimte die je daar hebt al hebt benut.

Over het mogelijk maken van woonruimte onder je huis hoef jij je overigens geen echte zorgen te maken. Een gespecialiseerd bedrijf kan dit allemaal uit handen nemen. 

Hoe gaat het in de praktijk

Je hoeft echt niet met een schep aan de slag om de kruipruimte onder je woning uit te graven. Sterker nog, met de nieuwste technieken is zand zuigen en grond afvoeren door krachte buizen makkelijk geregeld. Een gespecialiseerd bedrijf kan dit voor je uit handen nemen. Zo is het klaarmaken van een kruipruimte als extra woonruimte een fluitje van een cent geworden. 

Het voordeel dat uitzuigen van een kruipruimte heeft is dat het weinig stof en rommel met zich meebrengt. Het kruipruimteluik zit vrijwel bij iedere woning aan de voorzijde waardoor de slang naar de vrachtwagen gebracht kan worden. Zo kan de rest van een woning gewoon intact blijven. 

Wat gebeurt er met bestaande kabels en buizen

Maak je over de buizen of kabels die nu door de kruipruimte liggen geen zorgen. Deze worden netjes weggewerkt achter een zwevend plafond of omgelegd zodat deze uit het zicht zijn. Zo realiseer jij in een handomdraai extra woonruimte onder je huidige woning. Meer weten over je kruipruimte uitgraven? Bij Kooiker Zuigtechniek hebben we jarenlange ervaring op dit gebied en adviseren we je graag.