Uncategorized

Tips om je huis zo snel mogelijk te verkopen

Je huis verkopen is in deze tijd een stuk gemakkelijker dan enkele jaren terug. Door de enorme woningkrapte is er veel vraag naar woningen. Hierdoor worden de meeste woningen binnen mum van tijd verkocht. Dit is echter zeker niet in elke regio zo. Sterker nog: er zijn nog altijd regio’s waar woningen langer dan 6 maanden te koop staan. Als je hier niet op gerekend had en misschien zelfs al een nieuwe woning gekocht hebt, dan kan dit veel stress opleveren. Het laatste wat je wilt is dat je straks met dubbele vaste lasten zit. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om de verkoop te bespoedigen. Met de volgende tips moet dat zeker lukken. 

Knap de woning op 

In de huidige tijd vliegen de huizen als zoete broodjes over de toonbank. Wanneer jouw huis maar niet verkocht wordt, zal dit vaak een goede reden hebben. Wellicht is de kwaliteit van je woning bijvoorbeeld achteruit gegaan. Denk aan een sterk verouderde keuken, badkamer of enkele lekkages. Wanneer dit het geval is, kan het lonen om de woning op te knappen. Natuurlijk wil je hier niet te veel aan uitgeven. Het zou immers zonde zijn om hier enorm veel geld in te investeren als je uiteindelijk toch zal verhuizen. Kies daarom verstandig welke dingen aangepast moeten worden. Houd er rekening mee dat een keuken en badkamer veelal smaakgevoelig zijn. Daarom is het verstandiger om voor een klus te kiezen die écht meerwaarde aan de woning geeft. Investeer daarom in het dak, de goot of knap het schilderwerk in en om het huis op. 

Ruim accessoires op 

Zorg er voor dat je woning al zo goed als bezichtigingsproef is. Wanneer mensen komen bezichtigen is het belangrijk om de ruimte zo toegankelijk mogelijk te maken. Laat zo goed mogelijk zien hoeveel ruimte er in werkelijkheid is. Veel mensen vinden het namelijk lastig om door meubels en accessoires heen te kijken. Laat daarom altijd alleen de broodnodige meubels in huis staan en verwijder alle onnodige accessoires. Hiermee creëer je een mooi ruimtelijk effect. 

Wil je liever je huis wel een beetje als ‘thuis’ houden? Maak dan één kast helemaal leeg, zodat je hier snel alle decoraties in kunt stoppen als er een bezichtiging komt. Zo bespaar je jezelf een heleboel werk en kan je huis er gewoon zoals ‘normaal’ uitzien buiten de bezichtigingen om. 

Laat foto’s maken door een fotograaf

Er zijn speciale fotograven die enkele foto’s maken van woningen en bedrijven voor de verkoop. Zij weten precies uit welke hoek ze moeten fotograferen om het huis zo goed mogelijk te presenteren. Maak hier ook zeker gebruik van. Wanneer je zelf foto’s maakt, zal het nooit zo mooi worden. Foto’s dragen zeker bij aan een snellere verkoop. Zij zijn het visitekaartje van jouw woning en trekken bezoekers. De meeste makelaars maken gebruik van een vaste fotograaf die de foto’s voor jou kan verzorgen. Maar het is natuurlijk ook gewoon toegestaan om zelf iemand aan te wijzen.