Woontips

Zo vervang jij in geen tijd een deurklink! 

Je hebt het misschien nog niet meegemaakt en daarom weet je niet hoe je eraan moet beginnen: een deurklink die kapot is en vervangen moet worden. Je kan deze professioneel laten vervangen, maar dan is het kostenplaatje wel hoog voor wat de klus maar inhoudt. Dankzij deze tips kan jij in geen tijd die kapotte deurklink zelf vervangen! 

Deurklink vervangen in 3 stappen 

Een deurklink vervangen kan je heel eenvoudig doen in de volgende 3 stappen: 

  1. De verbindingsstift van de deurklink moet door het slot worden gestoken. Deze moet zo gestoken worden zodat hij aan beide kanten evenveel uitsteekt. Vervolgens schuif je aan beide kanten de deurklinkset over de stift.
  2. Teken de boorgaten af op de deurklinkset. Zorg ervoor dat beide kanten horizontaal staan en teken de gaten af. Verwijder de deurklinkset en boor de gaten volledig door. Gebruik hiervoor een 5mm boor. 
  3. Plaats de set weer over de stift en zet deze vervolgens vast in de gaten met de meegeleverde patentbouten en schroeven. Klaar is kees! 

Hoe nieuwe deurklink kiezen? 

Deurklinken vervangen, dat is 1 ding. Maar je moet er ook een vinden die volledig jouw ding is. Er zijn tal van mooie deurklinken en een keuze maken kan heel erg moeilijk zijn. Veel hangt af van de rest van je interieur. Heb je een strak en modern interieur? Dan kan je misschien kiezen voor een zwarte aluminium deurklink. Heb je een klassieker interieur? Dan kan je deurklinken kiezen in antiek brons. Dit is een perfect passende optie bij een klassiek interieur! 

Waar kan je deurklinken kopen? 

Wanneer je weet hoe je een deurklink zelf kan vervangen en je een idee hebt van welke soort deurklink je wilt, rest er nog de vraag waar je ze moet kopen. De nr 1 in deurklinken is ongetwijfeld ostiumhome.com. Kwaliteit wordt hier voorop gesteld en de service die geboden wordt is in 1 woord uitstekend. Je kan op een veilige manier je betaling afronden en wanneer je met de handen in het haar zit en niet weet wat te kiezen, kan je altijd tips en advies vragen!