Woontips

Waarom kiezen voor een epoxyvloer?

Het spreekt voor zich dat het zowel in je persoonlijke woning als in bijvoorbeeld bedrijfsgebouwen van zeer groot belang kan zijn om de beschikking te hebben over een kwalitatieve vloer. Wat dit betreft kan je vandaag de dag een keuze maken tussen verschillende mogelijkheden. Eén van deze mogelijkheden is de zogenaamde epoxyvloer. Dit type vloer is door de jaren heen stelselmatig populairder geworden. Overweeg jij eveneens het aanschaffen van een dergelijke vloer, maar wil je graag in eerste instantie ontdekken welke voordelen hieraan verbonden zijn? Lees dan vooral verder!

Epoxyvloeren zijn ontzettend decoratief

Ongeacht het type vloer die je wenst te realiseren in je woning of in bijvoorbeeld je zaak, het spreekt voor zich dat je altijd rekening zal willen houden met de decoratieve eigenschappen waar deze over dienen te beschikken. Dat spreekt voor zich. Voor de vloeren geldt dat ze ongelofelijk veel mogelijkheden met zich meebrengen op het gebied van afwerking. Voor een epoxyvloer geldt dat ze kan worden geleverd in een groot aantal verschillende uitvoeringen. Wil je graag kunnen rekenen op een gemêleerd resultaat? Dan is het altijd interessant om de vloeren uit te voeren in een betonlook. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om ze te strooien met zogenaamde flakes.

Een epoxyvloer is ontzettend onderhoudsvriendelijk

Voor een epoxyvloer geldt dat ze er in de praktijk bekend om staat ongelooflijk onderhoudsvriendelijk te zijn. Dat is het gevolg van het feit dat de vloer geheel naadloos wordt uitgevoerd. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat je kan rekenen op de vloeistofdichte eigenschappen. Zelfs al wordt er dus met andere woorden op een zeker ogenblik iets op de vloer gemorst, ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat dit zeer eenvoudig kan worden schoongemaakt. Dat is natuurlijk zeker en vast interessant om rekening mee te houden.

Perfect te combineren met vloerverwarming

Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze er in hun woning de voorkeur aan geven om gebruik te maken van vloerverwarming. Dat is geen enkel probleem wanneer je hebt gekozen voor de plaatsing van een epoxyvloer. Het feit dat je dit type vloer kan combineren met vloerverwarming brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie dien je geen rekening te houden met de plaatsing van de radiatoren. Deze zullen ook de uitstraling van de ruimte niet negatief beïnvloeden. Daarnaast is het zo dat deze vorm van verwarming er bekend om staat ontzettend duurzaam te zijn. We zouden dus eigenlijk kunnen stellen dat de keuze voor deze vloer je niet alleen helpt om ruimte, maar ook om energie te besparen. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Een epoxyvloer leent zich voor verschillende toepassingen

De epoxyvloer is ontzettend stevig. Dit zorgt ervoor dat deze vloer zich goed leent voor zwaar gebruik evenals een mechanische belasting. Denk hierbij niet alleen een heftruckverkeer in loodsen, maar ook in magazijnen en werkplaatsen. Het decoratieve karakter van deze vloer zorgt er bovendien dan weer voor dat ze moeiteloos kan worden geïmplementeerd in een woning. Hoe dan ook, er zijn duidelijk heel wat redenen aan te halen om deze vloer op z’n minst te overwegen. Ga snel naar de website van G-vloeren als je interesse hebt in een epoxyvloer!